Waarom Wordt Fauteuil Designer Als Onderschat Beschouwd? | Fauteuil Ontwerper

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Roksanda Ilincic, de Servisch-Britse ‘colorblocking queen’, is dit seizoen all over the place. En niet alleen met kleding: de modeontwerpster richtte zopas in Londen een penthouse in, van de muren over de fauteuils tot de kaarsen. Het stulpje staat te koop voor 8,3 miljoen euro.

Fauteuil design Wegner CH5. Livraison gratuite. Mobilier designer. Tarif pro disponible. Satisfait ou Remboursé. Achetez aujour - fauteuil designer | fauteuil designer

Fauteuil design Wegner CH5. Livraison gratuite. Mobilier designer. Tarif pro disponible. Satisfait ou Remboursé. Achetez aujour – fauteuil designer | fauteuil designer

Image Source: dezignlover.com

Fauteuil Lounge Eames - Bois de rose - fauteuil designer | fauteuil designer

Fauteuil Lounge Eames – Bois de rose – fauteuil designer | fauteuil designer

Image Source: famous-design.com

"Fauteuil de salon" armchair in leather by Jean Prouvé for VITRA - fauteuil designer | fauteuil designer

“Fauteuil de salon” armchair in leather by Jean Prouvé for VITRA – fauteuil designer | fauteuil designer

Image Source: design-mkt.com

‘Back to the roots’ associeer je doorgaans niet met een penthouse. Toch was het inrichten van een chic penthouse in de King’s Cross-wijk in Londen voor de Servisch-Britse modeontwerpster Roksanda Ilincic een soort ‘terugkeer’, letterlijk en figuurlijk. Ilincic (49) volgde immers in het voormalige Joegoslavië, waar ze vandaan komt, eerst een architectuur- en designopleiding. En kort na haar verhuizing naar Londen, eind jaren 90 om er mode te studeren, woonde ze in King’s Cross.

In die tijd keek haar appartement zelfs uit op de ronde vormen van de voormalige ‘gashouders’, een troosteloze opslagplek voor gas. Vandaag ziet zowel de buurt als Roksanda Ilincic’ situatie er helemaal anders uit. Rok­sanda, zoals Ilincic haar label noemde, is een van dé succesverhalen uit de Britse mode.

Het mag onder meer de actrices Cate Blan­chett, Emily Blunt, Kristen Ste­wart, de first lady’s Michelle Obama en Me­la­nia Trump en de Britse royals Kate Mid­dle­ton en Meg­han Markle tot zijn fans rekenen. Ilincic’ A-list-klanten vallen vooral voor haar ‘powerdressing’, een warme en vrouwelijke stijl met een tikje grafisch modernisme. In haar herfst- en wintercollectie 2019 combineert ze probleemloos honinggeel met pistachegroen en ‘hot pink’. 

READ  Vijf Nieuwste Tips Die U Kunt Leren Bij Het Bijwonen Van Fauteuil Design | Fauteuil Ontwerp

Ook de King’s Cross-buurt is ondertussen onherkenbaar veranderd: van een vervallen wijk in een hotspot voor foodies en pers én een hippe plek om te wonen. Het Londense architectenbureau WilkinsonEyre liet de gietijzeren frames van de voormalige gasopslagplaats opgaan in drie nieuwe buildings voor het vastgoedproject ‘Gasholders’.

Het omvat meer dan honderd highclass appartementen en een handvol super-de-luxe penthouses, allemaal ingericht door de Britse designstudio No 12. Hét pièce de résistance is evenwel het penthouse met drie slaapkamers en een dakterras waarvoor Ilincic als gastdesigner werd gevraagd. 

Het penthouse, te koop voor 8,3 miljoen euro, is trouwens niet Ilincic’ enige zijsprongetje dit najaar. Voor Marina Rinaldi, het plussizemerk van het Italiaanse modehuis Max Mara, tekende de ontwerpster in haar typische eigen stijl ook een herfst- en wintercollectie: de grafische lijnen en modernistische vlakken zijn Roksanda ten voeten uit, met knipogen naar de Amerikaanse kunstenaar Frank Stella. 

Het idee voor de Marina Rinaldi-collectie kreeg Ilincic tijdens een bezoek aan de Collezione Maramotti, de enorme naoorlogse-kunstcollectie van de familie achter het modehuis Max Mara. Misschien een kans voor het Europese vasteland om Roksanda beter te leren kennen. Al in 2005 showde ze haar eerste collectie tijdens de London Fashion Week. Toch was het pas met de komst van een nieuwe investeerder, in 2014, dat ze zich echt op het grote modetoneel begaf.

READ  Hoe Een Fantastische Gordijnen Stomen Met Minimale Uitgaven Te Hebben Gordijnen Stomen

Dat jaar belandde ze voor het eerst in de ‘BOF 500’, de jaarlijkse ‘who’s who’ van de modewereld die wordt opgesteld door het vakblad Business of Fashion. Toen ze datzelfde jaar ook een chique boetiek opende in Mayfair – architect van dienst was de Britse topper Sir David Adjaye – én besloot haar te vaak foutief gespelde achternaam voortaan te laten vallen voor haar modelabel, brak Roksanda helemaal door. Vandaag worden haar kleren in meer dan drie dozijn landen verkocht. 

Dankzij het succes kreeg Ilincic ook al snel aanbiedingen van buiten de modebranche. Voor de ontwerpster zijn er maar weinig schotten tussen de wereld van mode, kunst en design. Zo cureerde ze in opdracht van Sotheby’s een veiling met hedendaagse en moderne kunst, ontwierp ze een keramieklijn en tekende ze een capsulecollectie naar aanleiding van de Frieze Art Fair in Londen – iets waarvoor ze inspiratie vond bij het Duitse kunstenaarskoppel Josef en Anni Albers.

Ze werkte ook samen met topnamen zoals de Amerikaanse conceptuele kunstenaar Mel Bochner en wijlen de Amerikaans-Franse artieste Niki de Saint Phalle. Zelf verzamelt ze trouwens ook volop vintage meubilair van onder meer Eileen Gray, Lina Bo Bardi en Pierre Paulin. 

READ  14 dingen over Appartement Uden Je moet het zelf ervaren appartement uden

Wie wil namedroppen, is ook met de inrichting van Roksanda’s Gasholders-penthouse wel even zoet: je vindt er onder meer meubilair van de Parijzenaar Christophe Delcourt, de Zwitserse designer-architect Pierre Jeanneret en de Oostenrijks-Italiaanse ontwerper Paolo Piva. Maar nóg opvallender is de grote lijst powervrouwen waarvan objecten en kunst te zien zijn in het appartement.

Zo koos Roksanda een bruinlederen stoel uit van de Braziliaanse modernistische baanbreker Lina Bo Bardi en fauteuils en een ovalen tafel van de Franse designconventiebreker Charlotte Perriand. Maar ook keramiek van onder meer Alana Wilson en Christine Roland, of de prijswinnende, sculpturale lampen van de Britse Claire Norcross. 

De vrouwelijke touch zit ook in de details. Dekentjes in merinoswol van Lena Rewell. Zachtroze, viltwollen gordijnen van Kvadrat. Een boekenkast vol publicaties over het werk van de kunstenaressen die ze bewondert: Anni Albers, Sonia Delaunay-Terk, Marina Abramovic, Isa Genzken of Marlene Dumas, om maar enkele namen te noemen.

En op het nachtkastje staan de gebundelde geschriften van Patti Smith en Joan Didion.Last but not least: Ilincic vroeg de Zwitserse kunstenares Caroline Denervaud om een muurschildering te maken in de hall en keuken.

‘Ik wilde iets dat meteen mooi was als je het penthouse binnenkomt’, aldus Ilincic in de Financial Times. ‘De trap en het gebouw zijn namelijk heel mannelijk. Mijn eerste gedachte was dat vrouwelijkheid en warmte ontbraken.’ 

 

Waarom Wordt Fauteuil Designer Als Onderschat Beschouwd? | Fauteuil Ontwerper – fauteuil designer
| Pleasant to be able to my own blog, on this moment I’m going to show you in relation to keyword. And after this, this is the 1st image:

magnifique fauteuil designer | Décoration française | Home ... - fauteuil designer | fauteuil designer

magnifique fauteuil designer | Décoration française | Home … – fauteuil designer | fauteuil designer

Image Source: pinimg.com

More Fruit Decoratie