Waarom Wordt Auvent Design Als Onderschat Beschouwd? | Auvent Ontwerp

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Eén van de meest opvallende gebouwen in de binnenstad is sinds kort in handen van één persoon. Geen projectontwikkelaar maar een gewone Utrechter die geïnteresseerd raakte in bijzondere gebouwen en zomaar de kans schoon zag om watertoren Lauwerhof te . “Veel mensen zeggen dat ik hartstikke gek ben.”

Auvent Maison Moderne. Terrasse Moderne Photos Fas ... - auvent design | auvent design

Auvent Maison Moderne. Terrasse Moderne Photos Fas … – auvent design | auvent design

Image Source: pinimg.com

Met een grote glimlach kijkt Harm Aarts over de stad uit. “Ja, hier zie ik mijzelf echt wel wonen.” Het Zwitserleven-moment vindt midden in de stad plaats bovenop watertoren Lauwerhof, die sinds kort in handen is van deze freelance programmeur.

Afgelopen juni betaalde Aarts ‘slechts’ 265.000 euro voor het gebouw en de komende jaren gaat hij het helemaal laten opknappen en verbouwen. Een klein deel wordt voor zichzelf en het grootste deel voor de stad. Zijn bouwplan bestaat uit twee fases: in het onderste gedeelte van de watertoren (de torenschacht) komen drie appartementen en een kantoor, en in de kop van de toren (het bredere gedeelte) wil hij een brewpub, een B&B en een penthouse bouwen voor zichzelf.

Hiervoor moet de watertoren, die ook nog 25 jaar lang een Waterleidingmuseum is geweest, flink verbouwd worden. In de eerste fase wordt de schacht opgeknapt om plaatst te maken voor appartementen en een kantoor. En in de tweede fase, die over zes jaar waarschijnlijk van start gaat, wordt de kop van de toren klaar gemaakt om de overige plannen tot uitvoer te brengen.

Auvent en bois en Vente Flash : Auvent porte fenetre bois ... - auvent design | auvent design

Auvent en bois en Vente Flash : Auvent porte fenetre bois … – auvent design | auvent design

Image Source: pinimg.com

“Die 265.000 klinkt misschien niet als heel veel geld voor een watertoren in de binnenstad, maar daar begint het natuurlijk pas”, zo legt Aarts uit. “De hele toren moet verbouwd worden. En de bank vond het geen goed idee om de hele toren te en in één keer te verbouwen. Eerst maar eens zien of fase 1 lukt. En stiekem vind ik dat wel fijn. Heb ik tijd zat om eens uit te zoeken hoe het allemaal werkt. Ik heb geen idee hoe je een lift bouwt bijvoorbeeld.”

READ  Tien Dingen Die Gebeuren Als Je In Toile De Auvent Bent | Toile De Auvent

Net als bij de watertoren op Rotsoord komt er een glazen verdieping bovenop het gebouw. “Dat uitzicht op Rotsoord is al waanzinnig, maar hier is het nog veel beter.” Ook is er een verdieping waar nog geen plan voor bestaat. “De lekzolder”, vertelt Aarts. “Een mooie verdieping, maar zonder daglicht. Je kan er van alles mee. Misschien kan de brewpub er zelf hop laten groeien onder lampen. Of misschien kan je er een escaperoom of iets van laten maken. Maar dat ligt nog helemaal open.”

Fascinatie

Auvents FBS DESIGN - auvent design | auvent design

Auvents FBS DESIGN – auvent design | auvent design

Image Source: fbs-verandas.fr

Een fascinatie voor opvallende en rare gebouwen heeft ervoor gezorgd dat Aarts geïnteresseerd raakte in het rijksmonument. “Dat begon eigenlijk toen ik erachter kwam dat de watertoren op de Amsterdamsestraatweg te koop stond. Zo’n gebouw is super onhandig. Het is groot, hoog en smal, maar juist dat vond ik het leuke eraan. Uit pure interesse heb ik toen eens een soort van businesscase gemaakt om te kijken wat zoiets kost om in bezit te hebben. Maar het was te duur en geen goede timing voor ons. Evenals de Hamtoren in Vleuten waar we ook nog eens naar gekeken hebben.”

READ  Hoe Zal Ventura Auvent Er De Komende 9 Jaar Uitzien? | Ventura Auvent

“Dat uitzicht op Rotsoord is al waanzinnig, maar hier is het nog veel beter.”

Kort daarna kochten Aarts en zijn vrouw Hagar een huis in de binnenstad op een steenworp afstand van Lauwerhof. “Dit huis moest helemaal verbouwd worden, maar daardoor kreeg ik wel inzicht in wat zo’n verbouwing kost en wat er allemaal bij komt kijken. En ineens kwam deze watertoren te koop te staan. Toen wist ik gelijk dat ik hier iets van wilde gaan maken.”

Terrasse couverte – 8 idées sur l’auvent en bois et la … – auvent design | auvent design

Image Source: pinimg.com

Maar eerst moest Aarts eigenaar Vitens nog overtuigen dat hij de beste koper zou zijn voor de toren. “Hoe de bieding uiteindelijk is gegund, weet ik niet precies. Het ging in eerste instantie op bod. En ik zat bij de hoogste vier biedingen. Daarna moesten de vier overgebleven partijen een plan pitchen aan Vitens. De combinatie van het plan en het bod zorgden ervoor dat ik de gunning kreeg. Vermoedelijk deed Vitens dit uit maatschappelijke overwegingen. Ze hadden ook voor het hoogste bod kunnen gaan, maar ze wilden dat er een zinvolle besteding kwam voor het pand.”

Aarts heeft er met zijn plan bewust voor gekozen dat meerdere partijen gebruik moeten maken van de toren. “Als je een monument wilt bewaren, heb je er niks aan als het in handen is van één idioot zoals ik. Het is veel zinvoller als dit ding zijn eigen broek kan ophouden. Het moet niet verloederen omdat Hagar en ik er even geen zin meer in hebben. Maar dit is mijn droomhuis, dus dat gaat niet gebeuren”, besluit Aarts.

READ  Hoe Zal Auvent De Caravane Pas Cher Er De Komende 6 Jaar Uitzien? | Auvent De Caravane Pas Cher

Waarom Wordt Auvent Design Als Onderschat Beschouwd? | Auvent Ontwerp – auvent design
| Allowed to my own weblog, in this time I’ll provide you with with regards to keyword. And after this, this is actually the initial graphic:

Toiture terrasse : des photos pour bien choisir | auvents ... - auvent design | auvent design

Toiture terrasse : des photos pour bien choisir | auvents … – auvent design | auvent design

Image Source: pinimg.com

Think about image previously mentioned? can be in which awesome???. if you believe thus, I’l l provide you with many picture all over again under:

So, if you like to secure all these magnificent shots about (Waarom Wordt Auvent Design Als Onderschat Beschouwd? | Auvent Ontwerp), click save link to save these pictures in your computer. There’re prepared for transfer, if you’d prefer and wish to grab it, just click save symbol on the web page, and it will be instantly down loaded in your laptop.} As a final point if you want to secure unique and the recent photo related with (Waarom Wordt Auvent Design Als Onderschat Beschouwd? | Auvent Ontwerp), please follow us on google plus or book mark this site, we try our best to give you regular up-date with fresh and new shots. Hope you love staying right here. For many upgrades and recent news about (Waarom Wordt Auvent Design Als Onderschat Beschouwd? | Auvent Ontwerp) images, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on bookmark section, We attempt to offer you up grade regularly with fresh and new pics, like your searching, and find the ideal for you.

Thanks for visiting our website, contentabove (Waarom Wordt Auvent Design Als Onderschat Beschouwd? | Auvent Ontwerp) published .  At this time we are delighted to declare we have found an incrediblyinteresting topicto be pointed out, that is (Waarom Wordt Auvent Design Als Onderschat Beschouwd? | Auvent Ontwerp) Most people searching for info about(Waarom Wordt Auvent Design Als Onderschat Beschouwd? | Auvent Ontwerp) and of course one of these is you, is not it?

auvent de terrasse aluminium pour votre jardin ou terrasse ... - auvent design | auvent design

auvent de terrasse aluminium pour votre jardin ou terrasse … – auvent design | auvent design

Image Source: pinimg.com

Auvent d’entrée / pour porte / en verre / en inox – INOX DESIGN – auvent design | auvent design

Image Source: archiexpo.fr

More Fruit Decoratie