Waarom is Ondergrond Tegels Badkamer zo beroemd? | ondergrond tegels badkamer

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Iedereen enthousiast maken voor het vak tegelzetter: daar gaat het om op het interactieve Tegelplein. Dit jaar is het voor het eerst onderdeel van BouwBeurs. Met onder meer demo-zones, product- en projectpresentaties en een tegelsnijwedstrijd. Het Tegelplein is een initiatief van koepelorganisatie Bovatin en Rubi Benelux, gespecialiseerd in tegelverwerkende apparaten. Tegelend Nederland staat voor een aantal interessante uitdagingen, zegt voorzitter Gerard Reus van Bovatin. De branche heeft een structureel tekort aan vakmensen en een imagoprobleem, bovendien zijn er veel nieuwe technieken. “Het blijft echter een prachtig vak. En er valt ook echt een goede boterham mee te verdienen.

Je badkamer betegelen in vijf stappen - Bouwsuper - ondergrond tegels badkamer

Je badkamer betegelen in vijf stappen – Bouwsuper – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: bouwsuper.nl

Zijn gereedschap paste vroeger precies in een emmer, zegt Reus met een glimlach op zijn gezicht. Tegels waren 15 x 15 of 10 x 20 centimeter en werden meestal in de specie gezet. Een fysiek vak, tegelzetter, maar niet té zwaar. Een mooi en overzichtelijk vak bovendien, waar Reus al op 15-jarige leeftijd mee begon. “Als ik een badkamer of keuken had getegeld, stond ik tegen de deurstijl van het resultaat te genieten.”

De tegelzetter van toen bestaat eigenlijk niet meer, zegt Reus, tegenwoordig voorzitter van Bovatin, de Bond van Aannemers van Tegelwerken in Nederland. De traditionele tegelzetter is nu meer een tegelsteller. Het is een hoogwaardig vakmanschap geworden. Dat komt onder meer door andere (lees: een grotere diversiteit aan) ondergronden en grotere tegelformaten. Neem alleen al de vloer in zijn eigen huis, met tegels van een vierkante meter. Meer en meer worden tegels verlijmd. Reus: “Het is plakken geworden, in plaats van zetten. Om dergelijke grote tegels te plaatsen, is beheersing van een goede techniek noodzakelijk. Een goede hechting is zo belangrijk. Stel, je vrouw nodigt een aantal vriendinnen uit die pumps dragen. Wanneer een grote, porseleinen tegel van 6 millimeter dik niet goed is gelegd, gaat die naaldhak er zo doorheen.”

READ  9 Bloembakken Voor Buiten Dat was veel te ver gegaan bloembakken voor buiten

Tegelen wand in de badkamer – DHZ Kristof – DHZ Thielens - ondergrond tegels badkamer

Tegelen wand in de badkamer – DHZ Kristof – DHZ Thielens – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: dhzkristof.be

Reus maakt zich zorgen over het tekort aan vakmensen. Consumenten kunnen wel een mooie tegelvloer in de woon­kamer willen, maar als er niet genoeg vakbekwame mensen zijn om ze te zetten, dan kiezen ze mogelijk voor andere materialen. “Dan nemen ze een laminaatvloer in plaats van een tegelvloer van natuursteen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling”, aldus Reus.

Afgelopen jaar zijn er weliswaar 130 jonge instromers op de arbeidsmarkt bij gekomen, maar er zijn er ook zo’n 275 mee gestopt. “Tegelzetters stoppen vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, maar soms ook omdat ze fysiek niet meer in staat zijn om dit vak uit te oefenen. Wat je in de toekomst steeds vaker gaat zien, is dat jonge tegelzetters niet meer de hele week hun vak uitoefenen, maar daarnaast ook andere werkzaamheden doen. Op die manier is het fysiek prima vol te houden tot je 67ste. Het is dus wel zaak om jongeren te enthousiasmeren voor het vak, want we hebben ze heel hard nodig.”

Reus is in elk geval blij dat ROC-opleidingen steeds meer aandacht geven aan het vak: op sommige scholen is het – in tegenstelling tot vroeger – een apart keuzedeel geworden.

Badkamer voorzetwand plaatsen | Saint-Gobain Gyproc Nederland ... - ondergrond tegels badkamer

Badkamer voorzetwand plaatsen | Saint-Gobain Gyproc Nederland … – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: gyproc.nl

“Die mooie kanten van het beroep laten we zien op het Tegelplein, samen met een groot aantal bedrijven. Normaal gesproken concurrenten van elkaar, maar op de BouwBeurs werken al die bedrijven nauw samen. We willen bijvoorbeeld laten zien hoe je een groot formaat tegel stelt. Welke techniek gebruik je? Hoe werken die snijapparaten? Als branchevereniging zijn we trots dat we binnen tegelend Nederland zo’n goede samenwerking hebben met iedereen. Het vak is enorm veranderd, maar niet minder mooi geworden.”

READ  10 Verschillende Manieren Om Bagage Te Doen Cabine Homme | Bagage Cabine Homme

 

Artiles, zo heet het bedrijf van de 53-jarige tegelzetter Edwin Harbers uit Lichtenvoorde. De naam staat voor kunst én tegels. Harbers: “Ik ben in de eerste plaats tegelzetter. 80 à 90 procent van mijn tijd houd ik me bezig met het tegelen van badkamers. Ik doe vooral veel restauraties en renovaties; verder bestaat een deel van mijn werk uit het geven van advies. Maar de resterende tijd doe ik graag kunstzinnige opdrachten waarin tegels en/of mozaïek zijn verwerkt. Daarin kan ik echt mijn ei kwijt.”

Advies gevraagd : hoe ondergrond tegels egaliseren? - ondergrond tegels badkamer

Advies gevraagd : hoe ondergrond tegels egaliseren? – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: klusidee.nl

Harbers noemt zichzelf een allround tegelzetter. Het is een mooi én zwaar beroep, vertelt hij. “Veel mensen onderschatten dat aspect van het vak. Ze denken: hoezo, een tegeltje tillen is toch niet zo zwaar? Op zich is dat waar, al willen mensen steeds vaker grotere tegels. Dit werk is hoe dan ook belastend voor onder meer rug en knieën. Ik zorg voor zo veel mogelijk afwisseling in mijn werk. En omdat ik altijd al een passie voor kunst heb gehad, doe ik graag kunstzinnige opdrachten.”

Harbers is trots op een project dat hij samen met kunstenaar Paul Wieggers maakte in opdracht van de gemeente Oost Gelre, waar Lichtenvoorde onder valt. De gemeente wilde graag een kunstuiting bij de heropening van het gemeentehuis. Het moest iets worden waar alle bewoners zich in zouden herkennen. Het resultaat is een aluminium paneel van 2,4 bij 5 meter dat is bekleed met circa 30.000 stukjes glasmozaïek, met daarop een afbeelding van een gezin tegen een kleurrijke achtergrond. Het is een echte aandachttrekker geworden, aldus Harbers. Ook indrukwekkend is de 15 meter lange tegelwand van Zwembad ‘t Meekenesch in Lichtenvoorde, met daarop de afbeelding van een zwemmer. Harbers: “Dit soort projecten kosten veel tijd, omdat ze zo afwijkend zijn. Denk aan andere ondergrond, zoeken naar kleurcombinaties en heel veel overleg. Maar ze geven mij zoveel energie. Het vak van tegelzetter is een pittig beroep, maar ik heb er vreselijk veel lol in, juist vanwege de afwisseling.”

READ  18 Ingenieuze Manieren Die U Kunt Doen Met Cabinepersoneel | Cabinepersoneel

Waarom is Ondergrond Tegels Badkamer zo beroemd? | ondergrond tegels badkamer – ondergrond tegels badkamer
| Encouraged for you to our website, within this occasion I am going to teach you in relation to keyword. And after this, this can be a first picture:

plaatsen van tegels in een badkamer - Weber - ondergrond tegels badkamer

plaatsen van tegels in een badkamer – Weber – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: weber-belgium.be

Why don’t you consider impression above? is actually of which amazing???. if you think maybe therefore, I’l m show you several impression again underneath:

So, if you like to receive all of these incredible graphics about (Waarom is Ondergrond Tegels Badkamer zo beroemd? | ondergrond tegels badkamer), simply click save icon to download the pictures in your personal pc. They’re available for save, if you appreciate and wish to own it, simply click save symbol on the page, and it will be directly down loaded in your notebook computer.} Finally in order to obtain new and latest picture related to (Waarom is Ondergrond Tegels Badkamer zo beroemd? | ondergrond tegels badkamer), please follow us on google plus or save this site, we try our best to offer you regular up grade with all new and fresh pictures. We do hope you love staying right here. For some updates and latest information about (Waarom is Ondergrond Tegels Badkamer zo beroemd? | ondergrond tegels badkamer) pics, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on bookmark area, We try to give you update regularly with all new and fresh graphics, love your browsing, and find the best for you.

Here you are at our site, articleabove (Waarom is Ondergrond Tegels Badkamer zo beroemd? | ondergrond tegels badkamer) published .  At this time we are pleased to declare that we have discovered an awfullyinteresting nicheto be reviewed, that is (Waarom is Ondergrond Tegels Badkamer zo beroemd? | ondergrond tegels badkamer) Most people attempting to find specifics of(Waarom is Ondergrond Tegels Badkamer zo beroemd? | ondergrond tegels badkamer) and definitely one of these is you, is not it?

Tegelwerk | Tips en trucs voor het (laten) zetten van tegels | 14 - ondergrond tegels badkamer

Tegelwerk | Tips en trucs voor het (laten) zetten van tegels | 14 – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: netdna-ssl.com

Kiezelvloer in de badkamer - Badkamer Courant - ondergrond tegels badkamer

Kiezelvloer in de badkamer – Badkamer Courant – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: badkamercourant.nl

Tegelen wand in de badkamer - Klusidee - ondergrond tegels badkamer

Tegelen wand in de badkamer – Klusidee – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: klusidee.nl

Tegel verwijderen en aanbrengen in de badkamer - Sanitairwinkel.nl Blog - ondergrond tegels badkamer

Tegel verwijderen en aanbrengen in de badkamer – Sanitairwinkel.nl Blog – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: sanitairwinkel.nl

Wand- & vloertegels - UW-badkamer.nl - ondergrond tegels badkamer

Wand- & vloertegels – UW-badkamer.nl – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: uw-woonmagazine.nl

Badkamer betegelen - Bouwgemak - ondergrond tegels badkamer

Badkamer betegelen – Bouwgemak – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: bouwgemak.nl

Uitgelicht - Badkamer Betegelen Trends 14 - Tegelextra.nl - ondergrond tegels badkamer

Uitgelicht – Badkamer Betegelen Trends 14 – Tegelextra.nl – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: webshopapp.com

Plaatsen van tegels op stenen (ruwe ondergrond) - Werkspot - ondergrond tegels badkamer

Plaatsen van tegels op stenen (ruwe ondergrond) – Werkspot – ondergrond tegels badkamer | ondergrond tegels badkamer

Image Source: amazonaws.com

More Fruit Decoratie