Tien Nadelen Van Fauteuil Lounge Eames En Hoe U Het Kunt Omzeilen Fauteuil Lounge Eames

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Strakke geometrie en tijdloze kwaliteit. Daar word je honderd jaar mee, zo bewijst de Nederlandse meubelfabrikant Pastoe, die dit jaar zijn eeuwfeest viert. Zaterdag opent een jubileumtentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam.

Fauteuil Lounge Eames - Bois de rose - fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Fauteuil Lounge Eames – Bois de rose – fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Image Source: famous-design.com

De geschiedenis van de Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek (later omgedoopt tot Pastoe) gaat terug tot 1913, maar begon pas echt toen ontwerper Cees Braakman in 1945 zijn intrede deed. Weg met de klassieke rookstoelen en traditionele dressoirs. Braakman, geïnspireerd door het werk van Charles en Ray Eames, zette Pastoe internationaal op de kaart met sobere berkenhouten kastjes op luspoten en ‘Meubelen-naar-maat’; praktische kasten die de consument zelf kon samenstellen en uitbreiden.

In de loop der jaren heeft Pastoe een divers gezelschap ontwerpers aan zich weten te binden. En dat zorgt voor een fraai oeuvre. Neem de ‘A’dammer’ van ontwerper Aldo van den Nieuwelaar. Een kaskraker. De rolluikkast, vernoemd naar het Amsterdamse parkeerpaaltje, groeide uit tot een designicoon en werd een van de meest verkochte en gekopieerde Nederlandse meubels. Denk ook aan de strak vormgegeven ‘Leather Lounge Chair’ van Maarten van Severen en de ‘Shift’ van ontwerpduo Scholten & Baijings, een kast met semitransparante schuifdeuren die de kenmerkende fluorkleuren van het duo combineert met de heldere vormtaal van Pastoe.

Charles E. Fauteuil Ottoman Lounge Chair - fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Charles E. Fauteuil Ottoman Lounge Chair – fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Image Source: justaperfecthome.com

READ  9 Nadelen Van Fauteuil Lounge En Hoe U Dit Kunt Omzeilen Fauteuil Lounge

A’dammer van Aldo van den Nieuwelaar uit 1978.A’dammer van Aldo van den Nieuwelaar uit 1978.

Ter ere van het jubileum heeft Pastoe een jubileumkast ontworpen (links). De kast is geïnspireerd op de Berken-serie uit de jaren 50 (midden) en de U+N serie uit de jaren 60 (rechts), ontworpen door Cees Braakman.Ter ere van het jubileum heeft Pastoe een jubileumkast ontworpen (links). De kast is geïnspireerd op de Berken-serie uit de jaren 50 (midden) en de U+N serie uit de jaren 60 (rechts), ontworpen door Cees Braakman.

De tentoonstelling ‘Like Pastoe’ toont de geschiedenis van het meubelmerk en geeft een overzicht van de samenwerkingen tussen Pastoe en allerhande ontwerpers en creatieven. De tentoonstelling is opgezet rondom drie thema’s: archieven, omgevingen en visies. Beeldend kunstenaar Krijn de Koning toont de ontwerpgeschiedenis van Pastoe met bijzondere ontwerpen, advertentiemateriaal, schetsen en foto’s. Architect Anne Holtrop projecteert Pastoe’s visie op de architectonische ruimte en tevens worden nieuwe perspectieven voor productontwikkeling belicht.

charles eames, lounge chair, fauteuil charles eames, velours vert, vitra, authentique, véritable, palissandre, velours, rubelli - fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

charles eames, lounge chair, fauteuil charles eames, velours vert, vitra, authentique, véritable, palissandre, velours, rubelli – fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Image Source: arteslonga.com

READ  De 6 Stappen Die Nodig Zijn Om Fauteuil Eames Pas Cher In Actie Te Brengen | Fauteuil Eames Pas Cher

Ter ere van het jubileum heeft Pastoe een jubileumkast ontworpen, geïnspireerd op de oude Braakmankastjes uit de jaren vijftig en zestig. Ook verschijnt een boek, samengesteld door Gert Staal en Anne van der Zwaag. Daarnaast goed nieuws voor de liefhebbers van vintage: vanwege de populariteit worden de draadkruk van Braakman en een fauteuil-variant daarop uit de jaren vijftig opnieuw in productie genomen.

Pastoe in de Kunsthal. Alvast een klein voorproefje

Foto ANP / Robin UtrechtFoto ANP / Robin Utrecht

Vitra Eames Lounge chair met Ottoman fauteuil (nieuwe afmetingen) Palisander - fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Vitra Eames Lounge chair met Ottoman fauteuil (nieuwe afmetingen) Palisander – fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Image Source: flinders.nl

Foto ANP / Robin UtrechtFoto ANP / Robin Utrecht

Foto ANP / Robin UtrechtFoto ANP / Robin Utrecht

Foto ANP / Robin UtrechtFoto ANP / Robin Utrecht

Lounge Chair and Ottoman - fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Lounge Chair and Ottoman – fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Image Source: ify.com

Foto ANP / Robin UtrechtFoto ANP / Robin Utrecht

Tien Nadelen Van Fauteuil Lounge Eames En Hoe U Het Kunt Omzeilen Fauteuil Lounge Eames – fauteuil lounge eames
| Encouraged to my personal website, in this particular occasion I will provide you with about keyword. And from now on, this is actually the 1st picture:

Charles Eames Fauteuil Ottoman Lounge Chair - fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Charles Eames Fauteuil Ottoman Lounge Chair – fauteuil lounge eames | fauteuil lounge eames

Image Source: justaperfecthome.com

READ  The Death Of Kroatie Appartement Huren | kroatie appartement huren

More Fruit Decoratie