Tien Gigantische Invloeden Van Fauteuils Club Gelegenheid | Fauteuils Club Gelegenheid

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

ANCIEN FAUTEUIL CLUB CUIR VERT VINTAGE A RESTAURE - fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

ANCIEN FAUTEUIL CLUB CUIR VERT VINTAGE A RESTAURE – fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Image Source: site-annonce.fr

fauteuil club ancien - fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

fauteuil club ancien – fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Image Source: site-annonce.fr

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Fauteuil club - fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Fauteuil club – fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Image Source: paruvendu.fr

Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Deze auto was bij aanschaf zo slecht, dat deze weggegooid had moeten worden.

Eind januari 2018 werd ik getipt dat er een leuke XM te koop zou staan bij een handelaar in Oranjewoud. Omdat ik wel weer op zoek was naar een opknapprojectje ben ik gaan kijken. Eenmaal daar trof ik een erg slechte auto aan, vol met schimmel, een centimeter water op de vloer, meerdere roestgaten, startte niet, etc. Volop redenen om direct heel hard weg te rennen.

Ik heb dus in eerste instantie ook nee gezegd. Vrienden van mij hebben mij overgehaald om een paar dagen later nog een keer te gaan kijken. Want een 1e serie XM V6 in Exclusive uitvoering is ondertussen een wel heel erg zeldzame auto en bovendien ook een wel heel erg leuke auto. Dus, nogmaals wezen kijken. Wederom getwijfeld en toch de onderhandeling aangegaan.

De vraagprijs was €1.250,- en we zijn op €450,- zo mee uitgekomen. Eenmaal thuis kon ik mijzelf wel voor m’n kop slaan, waar was ik nou weer eens aan begonnen… En dat voor m’n kop slaan heb ik het opvolgende jaar regelmatig weer gedaan…

Een week na aanschaf de XM opgehaald en naar huis gereden met dank aan de groene platen van een vriend van mij. De XM reed en daar was alles mee gezegd. Dat we 40km hebben kunnen rijden en thuis zijn gekomen was een klein wonder.

Eenmaal thuis in de schuur bleek de auto nog een nare gevaarlijke verrassing in petto te hebben. De startblokkering van de automaat bleek overbrugd te zijn, de auto kon dus in de versnelling gestart worden. Het was alleen jammer dat we daar achter moesten komen door de schuurdeur eruit te rijden.

READ  Dit Is Wat Mensen Zeggen Over De Gelegenheid Van Fauteuils Club Cuir | Fauteuils Club Cuir Gelegenheid

Vervolgens ben ik begonnen met het opknappen. Dat opknapproces daar dacht ik in eerste instantie ongeveer drie maanden mee bezig te zijn, dus zomer 2018 zou ik er wel van kunnen genieten. Nu, mei 2019, is de auto eindelijk APK gekeurd en op de weg. Dat het zo lang geduurd heeft kwam niet doordat ik er lang niks aan gedaan heb, integendeel.

Het technisch opknappen heeft dus bijna anderhalfjaar geduurd. Er zit 80 uur laswerk in, ongeveer €6.000,- aan onderdelen en heel, heel veel werkuren. Het opknappen heb ik zelf gedaan, ik ben gelukkig erg handig. Al heb ik het laswerk wel uitbesteed.

Tijdens het opknappen ben ik tot de conclusie gekomen dat de XM een complexe en moeilijke auto is om aan te werken. Technisch goed onderlegd en kunnen doorzetten zijn absoluut noodzakelijke voorwaarden bij het werken aan XM’s. Er is weinig ruimte om te werken, er zitten veel ingewikkelde technische constructies in, de elektronica is ingewikkeld en enigszins onbetrouwbaar indien niet aangepast. Ook is de onderdelenvoorziening matig, het is soms moeilijk om aan onderdelen te komen. Kortom, het is een auto voor doorzetters. Voor mensen die zichzelf graag uitdagen. (Of voor mensen die er veel geld voor over hebben en al het werk willen en kunnen uitbesteden).

De XM is nu technisch grotendeels klaar, qua uiterlijk moet er nog het nodige gebeuren. De afgelopen dagen zijn de eerste kilometers gemaakt.

Die eerste kilometers was wel genieten! De XM is nog een echte ouderwetse uitermate comfortabele Citroën. De wegligging en het veercomfort is onovertroffen. De stoelen zijn heerlijke fauteuils waarin het prima uit te houden is om in 1 ruk naar Zuid Europa te zoeven. Het interieur is ondanks de leeftijd erg stil en al met al is het een zeer comfortabele reisauto.

De snelheidsafhankelijke en sterk zelfcentrerende stuurbekrachtiging, door Citroën DIRAVI genoemd, is wel wennen. De besturing is zeer direct, haarscherp maar wel gevoelloos. Daarbij komt dat het stuur zichzelf altijd direct centreert, dus parkeren en bochten nemen vraagt gewenning.

Motorisch is het een 3.0l 6 cilinder in V6 opstelling met een automaat eraan gekoppeld. Deze motor levert 167pk en daarmee is de XM een vlotte auto, al is het geen strepentrekker. Het geluid van de V6 is wel onovertroffen, een decente roffel en als er stevig opgetrokken wordt veranderd dit in een erg mooie donkere huil. Echt genieten! Ook het ontwerp, van met name de 1e serie, vind ik erg geslaagd en typisch voor de vroege jaren negentig.

READ  Vijf Manieren Om Het Meeste Uit Deze Fauteuil Club Toulouse Te Halen | Fauteuil Club Toulouse

Of de XM ook betrouwbaar is, daar gaan we nog achterkomen. De auto wordt gebruikt als auto erbij en het is de bedoeling om ongeveer 15.000km per jaar ermee te rijden. De komende zomer staat er een kampeervakantie in Frankrijk gepland waarvoor de XM ingezet gaat worden.

De belevenissen zal ik, net zoals mijn voorgaande auto’s, hier bijhouden.

(Mocht het iemand opvallen dat de kilometerstanden niet kloppen, dat komt omdat ik de kilometerteller moest vervangen. Het vervangende exemplaar had minder kilometers erop staan.)

Fauteuil club cuir pas cher ou d’occasion sur Rakuten – fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Image Source: rakuten.com

Deze zomer heb ik de XM regelmatig gebruikt en ik heb er nu ongeveer 2.000km erop zitten. We hebben het toch niet aangedurft om de kampeervakantie in Frankrijk met deze auto te doen, daarvoor hebben we onze hondstrouwe Volvo 240 Estate met ettelijke tonnen op de klok voor ingezet.

En dan nu het rijden in deze XM… Manmanman, als het rijd… dan rijd het ook echt geweldig. Het was alleen niet vlekkeloos, verder geen pech ofzo maar wel wat onkosten gehad.

De problemen:
– Stuurhuis lekte aan de rechterkant, is een bekende kwaal. Is nu hersteld.
– Snelheidsregelaar Diravi zat vast, daardoor zenuwachtig sturen. Is nu hersteld.
– De motor loopt warm. Komt doordat de radiateurs die nog geleverd kunnen worden te weinig koelvermogen hebben. Er wordt nog aan een oplossing gewerkt.
– De startmotor weigerde soms dienst bij heel heet weer om het na afkoelen weer te doen. Opgelost door nieuwe elektrische verbindingen aan te leggen.
– Hinderlijke rammel aan de achterzijde. Werd veroorzaakt door nieuwe veerbollen met een fabricagefout
– Airco was gevuld, maar de pomp bleek lek dus weer leeggehaald
– Hoes van een aandrijfas gescheurd.

Al met al dus niets waar de XM mee stil is komen te staan, daarmee durf ik de XM betrouwbaar te noemen.

READ  Tien gigantische invloeden van Test Velo Appartement | test velo appartement

Het rijcomfort is ongeëvenaard, soepel, redelijk snel, zeer koersvast (als de Diravi het goed doet), stil, erg ruim, geweldige stoelen en het verbruik valt mij ook alleszins mee met 1 op 10 gemiddeld. Geweldig kortom.

Als ik minpuntjes zou moeten noemen dan zouden het de onhandige handrem (voetrem) en de onoverzichtelijke koets (bij parkeren) zijn.

Komende week staat er een reis naar de Auvergne gepland met de XM. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat verlopen. Het zal in ieder geval een uitermate comfortabele reis zijn!

Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid. Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen zal de gemiddelde beoordeling getoond worden.

Achetez 7 fauteuils club occasion, annonce vente à Agen (7 ... - fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Achetez 7 fauteuils club occasion, annonce vente à Agen (7 … – fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Image Source: paruvendu.fr

Tien Gigantische Invloeden Van Fauteuils Club Gelegenheid | Fauteuils Club Gelegenheid – fauteuils club occasion
| Encouraged to be able to my own website, with this time period I am going to show you with regards to keyword. And from now on, here is the very first photograph:

Fauteuil club en cuir de mouton pour la bibliothèq - fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Fauteuil club en cuir de mouton pour la bibliothèq – fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Image Source: site-annonce.fr

How about impression over? will be that awesome???. if you think maybe and so, I’l l demonstrate a few photograph once more down below:

So, if you desire to secure all of these amazing pics about (Tien Gigantische Invloeden Van Fauteuils Club Gelegenheid | Fauteuils Club Gelegenheid), click on save icon to store the pics for your personal pc. These are prepared for obtain, if you want and want to take it, click save badge in the article, and it’ll be instantly downloaded to your computer.} Lastly if you want to grab new and recent picture related with (Tien Gigantische Invloeden Van Fauteuils Club Gelegenheid | Fauteuils Club Gelegenheid), please follow us on google plus or bookmark this website, we attempt our best to provide daily update with all new and fresh pics. We do hope you like keeping right here. For most updates and latest news about (Tien Gigantische Invloeden Van Fauteuils Club Gelegenheid | Fauteuils Club Gelegenheid) pictures, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark section, We attempt to present you update regularly with fresh and new pictures, love your surfing, and find the best for you.

Thanks for visiting our site, contentabove (Tien Gigantische Invloeden Van Fauteuils Club Gelegenheid | Fauteuils Club Gelegenheid) published .  Nowadays we are pleased to announce that we have discovered a veryinteresting contentto be reviewed, namely (Tien Gigantische Invloeden Van Fauteuils Club Gelegenheid | Fauteuils Club Gelegenheid) Some people trying to find specifics of(Tien Gigantische Invloeden Van Fauteuils Club Gelegenheid | Fauteuils Club Gelegenheid) and definitely one of these is you, is not it?

fauteuils club - fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

fauteuils club – fauteuils club occasion | fauteuils club occasion

Image Source: paruvendu.fr

More Fruit Decoratie