Leer de waarheid over Rolgordijn voor de badkamer in de komende 12 seconden | rolgordijn voor de badkamer

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hieronder bespreken we de volgende vragen:

Raamdecoratie voor in de badkamer top 13 | Raamdecoratie.com - rolgordijn voor de badkamer

Raamdecoratie voor in de badkamer top 13 | Raamdecoratie.com – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: raamdecoratie.com

De IKEA rolgordijnen FYRTUR en KADRILJ zijn gordijnen die met een motortje worden aangedreven. Je kunt ze bedienen vanuit de IKEA Home Smart-app, maar op termijn ook via HomeKit. Dat laatste houdt in dat je ze ook kunt meenemen in je automatiseringen: op basis van tijdstip of beweging kun je zorgen dat de rolgordijnen automatisch open of dicht gaan.

IKEA heeft ondersteuning voor HomeKit beloofd, maar bij de introductie in augustus 2019 was dat nog niet aanwezig. Wel werken de gordijnen samen met de Home Smart-app (voorheen Tradfri-app) en met Google Assistent. IKEA heeft beloofd dat HomeKit-ondersteuning “later in de herfst” beschikbaar komt, maar geeft geen exacte datum.

Hetzelfde gebeurde bij de Tradfri-slimme stekker. Aanvankelijk zou de stekker HomeKit ondersteunen, maar toen de stekker op de markt kwam duurde het nog zes maanden voordat het daadwerkelijk functioneerde. Reken dus maar op een wachttijd van enkele maanden. De introductie van de gordijnen zelf werd ook al meermaals uitgesteld, van februari 2019 tot eindelijk augustus 2019.

In deze video kun je het bedienen van de rolgordijnen met Google Assistent en de IKEA-app bekijken.

Er zijn twee varianten:

De KADRILJ is verkrijgbaar vanaf €99,95 voor het formaat 60 x 195 cm. De Fyrtur is vanaf €119 verkrijgbaar in hetzelfde formaat. Hoe breder het gordijn, hoe duurder.

#5 Uit welke formaten kan ik kiezen?
Bij de KADRILJ en FYRTUR kun je kiezen uit de formaten:

De lengte van de rolgordijnen is dus altijd hetzelfde en dat kan een probleem zijn voor mensen die een huis hebben met hoge plafonds.

Helaas niet. IKEA kan ze zo goedkoop aanbieden omdat er sprake is van standaardformaten. Je kunt bij andere leveranciers zoals Luxaflex wel rolgordijnen op maat laten maken, waarbij je zelf de kleur en het type stof kunt uitkiezen. Maar dan moet je qua prijs rekenen op enkele honderden euro’s per rolgordijn. Bij Velux vind je alleen rolgordijnen in een vaste maat.

IKEA kan de gordijnen in massaproductie laten maken met steeds dezelfde stof, waardoor de productiekosten per gordijn veel lager liggen.

#7 Gaat IKEA nog wel maatwerk aanbieden?
Waarschijnlijk niet. Voor een gordijnenmaakservice kun je beter terecht bij de HEMA en andere aanbieders. IKEA heeft wel services om meubels, keukens en badkamers te installeren en vloeren te leggen, maar gordijnen op maat laten maken bieden ze niet aan. Gordijnen die je bij IKEA hebt gekocht en op maat wilt laten maken zul je zelf naar een kleermaker moeten brengen.

Het is in theorie niet mogelijk om de rolgordijnen bij te knippen en kleiner of groter te maken. Wel is het vrij eenvoudig om (net als bij de andere rolgordijnen die IKEA verkoopt) de onderkant in te korten. In deze video is te zien hoe eenvoudig dat is. De video laat ook zien hoe je de rolgordijnen smaller kunt maken door te knippen en te zagen, maar we raden dit alleen aan voor waaghalzen.

Als je een minder hoog raam hebt, hoef je uiteraard het gordijn aan de onderkant niet in te korten. Je kunt er ook voor kiezen om het gordijn minder ver uit te rollen.

Badkamer rolgordijnen op maat? | Rolgordijnwinkel.nl - rolgordijn voor de badkamer

Badkamer rolgordijnen op maat? | Rolgordijnwinkel.nl – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: rolgordijnwinkel.nl

#8 Uit welke kleuren kan ik kiezen?
De slimme variant van de rolgordijnen zijn alleen verkrijgbaar in de kleur donkergrijs. Mogelijk volgen er nog andere kleuren, maar daar heeft IKEA nog geen mededelingen over gedaan. Je zou kunnen wachten op een volgende (lente)collectie, maar we vermoeden dat IKEA zal kiezen voor neutrale kleuren, zoals de andere rolgordijnen in het assortiment. Kanshebbers voor toekomstige kleuren zijn dan wit, beige, donkerblauw en zwart.

READ  Five Doubts About 199 Seizoenen Dekbed 199 Persoons U moet verduidelijken | 199 seizoenen dekbed 19 persoons

De installatie is vergelijkbaar met normale rolgordijnen. Je krijgt er een installatie-instructie bij, zoals je van IKEA gewend bent. Het enige verschil met een normaal gordijn is dat er een compartiment met batterij bij zit.

Je hebt een stroomaansluiting nodig om de IKEA-rolgordijnen te kunnen installeren, maar deze hoeft zich niet in de directe omgeving van het gordijn te bevinden. Om de draadloze functie van het rolgordijn te kunnen gebruiken moet je de signaalversterker (meegeleverd in de verpakking) aansluiten op een stopcontact, binnen 10 meter van het rolgordijn.

De gordijnen zelf werken met een oplaadbare batterij. Je kunt het gordijn dus op elke gewenste plek installeren en hoeft geen stroomkabels te trekken.

Je kunt de gordijnen openen en sluiten met de meegeleverde afstandsbediening, met Google Assistent of met Alexa. Ook kun je ze koppelen met de IKEA Home Smart (Tradfri-)app om vanaf je iPhone of Android-toestel de gordijnen te bedienen. Op termijn komt er ook bediening via HomeKit bij, zodat je ze in je huisautomatisering kunt meenemen.

#12 Kan ik de gordijnen met spraak bedienen?
Momenteel kun je alleen Alexa en Google Assistent gebruiken om de gordijnen met spraakcommando’s te openen en te sluiten. Later komt daar ook Siri bij, als de ondersteuning voor HomeKit geregeld is.

Voor het bedienen met de meegeleverde afstandsbediening heb je geen hub of bridge nodig. Wil je echter de gordijnen op afstand kunnen bedienen, dan moet je beschikken over een IKEA Tradfri Hub (zie foto), verkrijgbaar voor €32,95. De hub is nodig om bijvoorbeeld timers in te stellen voor het gordijn.

De FYRTUR en KADRILJ beschikken over hetzelfde gemotoriseerde mechanisme. Het enige verschil is de gebruikte stof. Bij KADRILJ is de stof transparant, maar laat nog wel licht door. FYRTUR is gemaakt van stof die het licht zoveel mogelijk tegenhoudt, waardoor deze geschikter zijn voor de slaapkamer.

Wil je niet je hele huis voorzien van slimme rolgordijnen, dan kun je ze ook combineren met bestaande IKEA-producten:

Wellicht komt dit nog, maar voorlopig zijn de slimme varianten van de rolgordijnen alleen verkrijgbaar in grijs. Navraag bij IKEA maakte duidelijk dat er (nog) geen andere kleuren zijn gepland.

Het is niet mogelijk om de stof eigenhandig te vervangen. Ook kun je de gordijnen aan de zijkanten niet bijknippen. De vijf standaardmaten 60cm, 80cm, 100cm, 120cm en 140cm zouden geschikt moeten zijn voor de meeste raamformaten.

#17 zijn de rolgordijnen geschikt voor badkamer of buitenshuis?
Nee, de KADRILJ en FYRTUR zijn bedoeld voor droge ruimtes binnenshuis. Ze hebben geen IP-rating voor gebruik in badkamers. Heb je een erg grote badkamer die je goed kunt ventileren, dan zou je het kunnen proberen, maar officieel zijn ze er niet voor bedoeld.

GAMMA rolgordijn badkamer 13 ecru glans 13x13 cm - rolgordijn voor de badkamer

GAMMA rolgordijn badkamer 13 ecru glans 13×13 cm – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: gamma.be

Omdat de rolgordijnen worden aangedreven door een oplaadbare batterijpakket, zul je na verloop van tijd de batterij eruit moeten halen om op te laden. Dit werkt op dezelfde manier als het batterijpakket van een DSLR of andere digitale camera. Navraag bij IKEA maakte duidelijk dat bij normaal gebruik (1x per dag op en neer) een volle batterij ongeveer 4 tot 6 maanden meegaat. Reken er dus op dat je de batterij om de paar maanden moet opladen. Dit is vooral goed om te weten als je het gordijn op een lastig te bereiken plek ophangt.

READ  Vijf manieren om het meeste uit dit Te Huur Heverlee Appartement te halen te huur heverlee appartement

Helaas is het niet mogelijk om deze rolgordijnen op het elektriciteitsnet aan te sluiten, zodat je niet meer over opladen na hoeft te denken. Eventueel kan het wel mogelijk zijn om met een IKEA-hack de batterij op een vaste stroombron aan te sluiten, maar IKEA biedt deze mogelijkheid zelf niet aan.

De FYRTUR en KADRILJ zijn voorzien van een BRAUNIT batterijpakket. Je kunt voor €12,95 een vervangende batterij kopen als blijkt dat je huidige batterij het niet meer zo goed doet. Deze oplaadbare batterij is uitsluitend bedoeld voor deze rolgordijnen en niet voor andere IKEA-producten.

Het rolgordijn is voorgeprogrammeerd met de afstandsbediening en de signaalversterker, die beide zijn meegeleverd in de doos. Je hoeft dus geen verbinding te maken tussen de meegeleverde accessoires. Wil je echter timers instellen of de FYRTUR en KADRILJ op afstand bedienen, dan zul je een koppeling moeten maken met de TRADFRI-hub. Dit is ook nodig om de gordijnen met smart home-systemen zoals HomeKit (verwacht), Google Home en Amazon Alexa te kunnen aansturen.

De meegeleverde afstandsbediening kan maximaal 10 gordijnen aan. Je hebt een signaalversterker (repeater) nodig die in de verpakking wordt meegeleverd. Hoewel IKEA er geen verdere informatie over geeft, gaan we er vanuit dat je per kamer maar één signaalversterker hoeft te plaatsen. Voor je smart home ligt het aantal natuurlijk veel hoger: je zou tientallen slimme gordijnen kunnen koppelen en automatiseren.

Zoals altijd bij IKEA wisselen de voorraden sterk per vestiging. Je kunt het beste even de gewenste uitvoering en het formaat uitkiezen en vervolgens bij jouw favoriete IKEA-filiaal kijken of er voldoende voorraad is. Er is vrij veel vraag naar, dus kijk vlak voor vertrek of er nog meerdere stuks op je liggen te wachten.

Momenteel is het nog niet mogelijk om de rolgordijnen online te bestellen. Ze zijn alleen verkrijgbaar in de winkel. Wat wel mogelijk is, is om de pakketten in de winkel te verzamelen en vervolgens bij de transportservice in te leveren. Ze worden dan de volgende dag tegen betaling bij je thuisbezorgd. Je zou ook een aanhangwagen van IKEA kunnen lenen.

Heb je geen auto, dan kun je de rolgordijnen prima ophalen met bus of trein. Het grootste pakket van de 140cm brede FYRTUR weegt net geen 4 kilo en heeft afmetingen van 158 x 12 x 7 cm. Dit pakket is dus zo hoog als een (kleine) persoon en is nog gemakkelijk mee te nemen. Bij meer dan twee pakketten kun je het beste iemand meenemen om te helpen, als je van plan bent zonder auto te gaan.

De rolgordijnen zelf bestaan uit 100% polyester en 100% polyetheen. De wandbevestiging is grotendeels gemaakt van staal en in de andere onderdelen is carbonaat, ABS-kunststof en aluminium gebruikt.

Je kunt deze rolgordijnen niet wassen, bleken en strijken. Ook kun je ze niet in de droogtrommel drogen of chemisch laten reinigen. Het gordijn zit vast aan het oprolmechanisme, dus je kunt de stof er niet uithalen en weer terugplaatsen of vervangen door een andere lap stof.

#27 Wat zit er in de verpakking?
Je krijgt de volgende zaken meegeleverd in de verpakking:

De oplader die IKEA meelevert is vergelijkbaar met deze KOPPLA van €4,99.

De meegeleverde installatie-instructie biedt nog wat meer aanknopingspunten wat je in de verpakking vindt. Ze zien met de wijzers van de klok mee de afstandsbediening, een knoopcel, de signaalversterker, een USB-stekker om de batterij op te laden, de batterij zelf, een microUSB-kabel en twee muurbeugels. Daarnaast krijg je er uiteraard ook een gordijn bij, maar die staat niet op de tekening.

Raamdecoratie voor in de badkamer top 13 | Raamdecoratie.com - rolgordijn voor de badkamer

Raamdecoratie voor in de badkamer top 13 | Raamdecoratie.com – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: raamdecoratie.com

READ  Waarom Heeft Iedereen Het Over Schouten Gordijnen? | Schouten Gordijnen

IKEA verkoopt ook een losse signaalversterker voor Tradfri-producten (€9,99).

De IKEA rolgordijnen zijn ontworpen door David Wahl. Hij maakte al eerder kenmerkende ontwwerpen voor IKEA, zoals de:

#29 Hoe kan ik de batterij opladen?
De batterij heeft een microUSB-aansluiting. Je kunt deze dus met een gewone microUSB-kabel opladen, die je waarschijnlijk nog wel in huis hebt. IKEA levert naar eigen zeggen ook een lader mee in de verpakking. De drievoudadapter en kabel op de foto hierboven verkoopt het woonwarenhuis los.

#30 Waar kan ik unboxing video’s kijken?
Het YouTube-kanaal van DIY Techie heeft meerdere video’s gepubliceerd over de installatie en het uitpakken van de rolgordijnen. Hier kun je ze vinden:

Deze YouTuber meldt verder dat de stof goed aanvoelt en prettig oogt. Het is vrij stug en kan gemakkelijk geknipt worden. De werking is stiller dan verwacht. Het batterijgedeelte is echter niet van aluminium, maar is gemaakt van plastic en voelt vrij goedkoop aan. Bovendien wijkt de kleur af.

Wil je met IKEA’s smart home-spullen bezig gaan, dan raden we je aan om ook onze gids over IKEA Tradfri-lampen en andere accessoires te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?

Informatie

Ook interessant

Verkoop van IKEA’s slimme rolgordijnen gestart

IKEA-reclame bevestigt komst van rolgordijnen in augustus

IKEA: ‘Slimme rolgordijnen vanaf augustus 2019 in Nederland’

Slimme knoppen voor HomeKit: dit zijn je opties voor knoppen

Raamverduistering toegevoegd aan IKEA Tradfri-app, nog niet in de winkel

Rolgordijn voor de badkamer | Wooninspiratie - rolgordijn voor de badkamer

Rolgordijn voor de badkamer | Wooninspiratie – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: wooninspiratie.nu

Nieuwe IKEA Tradfri signaalversterker vergroot je bereik met 10 meter

Leer de waarheid over Rolgordijn voor de badkamer in de komende 12 seconden | rolgordijn voor de badkamer – rolgordijn voor de badkamer
| Allowed to be able to our weblog, in this moment I will show you regarding keyword. And after this, this can be the 1st image:

Rolgordijn Badkamer Op Maat – Van RTL13 » 130% Goedkoper | Veneta.com - rolgordijn voor de badkamer

Rolgordijn Badkamer Op Maat – Van RTL13 » 130% Goedkoper | Veneta.com – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: veneta.com

Think about graphic earlier mentioned? can be of which wonderful???. if you believe thus, I’l m teach you some impression once again beneath:

So, if you desire to receive the awesome pictures related to (Leer de waarheid over Rolgordijn voor de badkamer in de komende 12 seconden | rolgordijn voor de badkamer), simply click save button to store these images for your laptop. They’re available for download, if you’d prefer and want to have it, simply click save symbol on the article, and it’ll be immediately down loaded to your computer.} At last if you need to obtain new and the latest image related to (Leer de waarheid over Rolgordijn voor de badkamer in de komende 12 seconden | rolgordijn voor de badkamer), please follow us on google plus or book mark this blog, we try our best to present you regular up-date with fresh and new shots. We do hope you like keeping here. For most upgrades and latest information about (Leer de waarheid over Rolgordijn voor de badkamer in de komende 12 seconden | rolgordijn voor de badkamer) images, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on bookmark section, We try to give you up grade regularly with fresh and new pics, enjoy your searching, and find the perfect for you.

Thanks for visiting our site, contentabove (Leer de waarheid over Rolgordijn voor de badkamer in de komende 12 seconden | rolgordijn voor de badkamer) published .  Today we’re excited to announce that we have found a veryinteresting contentto be pointed out, namely (Leer de waarheid over Rolgordijn voor de badkamer in de komende 12 seconden | rolgordijn voor de badkamer) Most people attempting to find specifics of(Leer de waarheid over Rolgordijn voor de badkamer in de komende 12 seconden | rolgordijn voor de badkamer) and of course one of these is you, is not it?

GAMMA rolgordijn 13x13 mm badkamer print 13 wit - rolgordijn voor de badkamer

GAMMA rolgordijn 13×13 mm badkamer print 13 wit – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: gamma.nl

ROLGORDIJN ‘CASSETTE PURE’ – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: raamdecoratie.com

gordijnen voor de badkamer - HEMA - rolgordijn voor de badkamer

gordijnen voor de badkamer – HEMA – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: hema.nl

Waterafstotend rolgordijn voor de badkamer - rolgordijn voor de badkamer

Waterafstotend rolgordijn voor de badkamer – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: raambekledingdirekt.nl

Rolgordijn voor de badkamer | Wooninspiratie - rolgordijn voor de badkamer

Rolgordijn voor de badkamer | Wooninspiratie – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: wooninspiratie.nu

Raamdecoratie voor in de badkamer top 13 | Raamdecoratie.com - rolgordijn voor de badkamer

Raamdecoratie voor in de badkamer top 13 | Raamdecoratie.com – rolgordijn voor de badkamer | rolgordijn voor de badkamer

Image Source: raamdecoratie.com

More Fruit Decoratie