cheap nfl jerseys

Je zou Binz Appartements minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | binz appartementen

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

We rijden de auto op de enorme veerboot die ons van het Zuid-Zweedse Trelleborg over de Oostzee naar het Noord-Duitse eiland Rügen gaat brengen. Vier uur later tuffen we vanuit Sassnitz het groene eiland op en komen er al snel achter dat dit eiland met zijn natuurschoon en rustieke badplaatsen ook een ander gezicht heeft. Nazi’s bouwden hier namelijk een megalomaan bouwwerk langs de kust: Prora.

Ostsee-Appartements Binz, Germany - Booking.com - binz appartements

Ostsee-Appartements Binz, Germany – Booking.com – binz appartements | binz appartements

Image Source: bstatic.com

Het strand van Binz ligt pal naast de boulevard

In ‘Ostseebad’ Binz op Rügen zien we het ene na het andere voorbeeld van ‘spa-architectuur’, zoals de bewoners van deze mondaine badplaats dat noemen. Grote, witte villa’s met veel hout en romantische balkons en veranda’s bepalen hier het straatbeeld. Vroeger kwamen de rijke Oost-Duitsers hier om te kuren. Wat vroeger kuren heette, noemen we tegenwoordig wellness. Het publiek dat hier rondloopt is dan ook niet het jongste, hoewel we ook stelletjes met kinderwagens zien lopen. Strand en zee zijn immers altijd en voor iedereen aantrekkelijk. En je hoeft hier ook niet heen te gaan om te kuren, gewoon een strand- en natuurvakantie houden kan ook. Het eiland biedt bovendien genoeg ander vertier.

Typerende architectuur op Rügen: witte villa’s met houtwerk en veranda’s

De boulevard van Binz

In de strandkorven op het strand van Rügen is het ook op een koude dag goed toeven

De pier van Binz

Een oude strandwachtpost in Binz doet nu dienst als trouwlocatie

Op het strand van Binz. Het pand links is het kurhaus.

Uitzicht vanaf Villa Salve in Binz. Het hotel ligt op zo’n 50 meter van het strand.

Appartements & Ferienwohnungen in Binz | Appartementvermittlung Klitzsch - binz appartements

Appartements & Ferienwohnungen in Binz | Appartementvermittlung Klitzsch – binz appartements | binz appartements

Image Source: appartements-binz.de

Klassiek interieur in een hotelkamer van Villa Salve, met uitzicht op zee

We checken in bij een van de villa’s aan de boulevard: Villa Salve. In 1899 gebouwd voor een gravin die haar gasten er in onderbracht. In de DDR-tijd was de villa in gebruik als kindersanatorium en sinds 1993 is het een hotel. Een hotel met grandeur van heb ik jou daar. Onze klassiek ingerichte hotelkamer met serre kijkt uit op de duinen, het strand met de strandkorven en de zee. Het enige wat je hoort is de branding en dat is niet zo gek: we zitten er hooguit vijftig meter vandaan. In Binz is genoeg te doen: er zijn veel winkels, cafés en terrassen, je kunt naar het casino en natuurlijk wandelen we over de boulevard en de pier. We eten die avond in het hipste restaurant van Binz: Freustil. Dit sterrenrestaurant heeft een sfeervolle ‘kantine’, waar je aan lange tafels kunt aanschuiven en voor nog geen twintig euro een driegangenmaaltijd krijgt voorgeschoteld, bereid door de sterrenchef.

De ‘kantine’ van sterrenrestaurant Freustil in Binz

Bij Freustil zit je aan lange tafels waar ook anderen mogen aanschuiven

Zo lieflijk en romantisch het is in badplaatsen als Binz en Sellin, zo zakelijk en koel – maar niet minder imposant – is het even verderop. Langs de kust rijst een kilometers lang en vierkant bouwwerk op: Kraft durch Freude – Seebad Rügen, kortweg Prora genoemd, naar het plaatsje waar het ligt. Het werd in de jaren ’30 van de twintigste eeuw gebouwd onder het nazibewind van Hitler en zou gaan dienen als vakantieresort voor Duitse arbeiders en hun gezin. Zo ver kwam het nooit: de Tweede Wereldoorlog gooide roet in het eten. Het immense bouwwerk van gewapend beton staat er nog steeds. Na decennialang grotendeels leeg te hebben gestaan, is men een paar jaar geleden begonnen een deel van Prora te verbouwen: er zijn appartementen en vakantiewoningen in gekomen. Daarnaast vind je er musea die de geschiedenis van dit 4,7 kilometer lange pand vertellen. Het is een van de meest bizarre strandwandelingen die je kunt maken. Je bent aan zee en loopt op blote voeten door de branding maar als je de andere kant op kijkt, zie je achter de duinenrij met dennenboompjes dat megalomane gebouw. Een heel ander gezicht dan de lieflijke strandvilla’s een paar kilometer verderop. Beide soorten architectuur horen bij Rügen, ze vertellen de geschiedenis van het eiland en van Duitsland.

READ  8 snelle tips over Appartement Berger Ellmau | appartement berger ellmau

Prora links, de duinen rechts, daarachter de Oostzee

Decennialang stond het leeg, nu wordt een deel van Prora verbouwd en kun je er een appartement kopen

In dit informatiecentrum/museum vind je alles over de geschiedenis van Prora

Het strand bij Prora

Ihre Ferienwohnung in Binz auf Rügen - callsen-appartements - binz appartements

Ihre Ferienwohnung in Binz auf Rügen – callsen-appartements – binz appartements | binz appartements

Image Source: callsen.de

Prora – Proradies – paradijs

De ruige kust onderaan de krijtrotsen, foto (c) TZR Christian Thiele

De Köningsstuhl, de beroemde krijtrotsen van Rügen, foto (c) TZR Christian Thiele

 

De beukenbossen van Nationaal Park Jasmund lopen door tot aan de kliffen, foto (c) TMV

Wandelen door de de beukenbossen van Nationaal Park Jasmund

Rügen staat niet alleen bekend om de mondaine badplaatsen en bizarre bouwwerken. Het eiland in het noorden van voormalig Oost-Duitsland kent ook bijzondere natuur. Je vindt er krijtrotsen – eigenlijk is heel Rügen één grote brok kalk en krijt – en zelfs nog een klein stukje oerbos met beuken, in Nationaal Park Jasmund. Pas in 1990, na Die Wende werd dit noordoostelijke deel van Rügen toegankelijk voor publiek, daarvoor was het militair terrein. Juist doordat het zolang verboden terrein was, is de natuur hier nauwelijks aangetast. Vanaf het bezoekerscentrum van Jasmund wandel je zo naar de Königsstul, de bekendste krijtrots van het eiland. Het wandelpad leidt je verder door eeuwenoude beukenbossen die op gigantische balzalen lijken. Af en toe kom je bij een uitkijkpunt over zee en de krijtrotsen. Niet alle paden zijn open, vanwege het instortingsgevaar van de (zachte) krijtrotsen. Je loopt hier letterlijk op de rand van Rügen waar de natuur blootstaat aan oerkrachten. Daar kunnen we alleen maar respect voor hebben. Niet alleen in Jasmund, ook elders op Rügen zijn mooie wandelgebieden. Of fietsen, want dat kan hier natuurlijk ook.

READ  Hoe ziet Appartement Kopen Tilburg er de komende 16 jaar uit? | appartement kopen tilburg

Het boomkroonpad op Rügen lijkt op een adelaarsnest, foto (c) Erlebnis Akademie AG

Het boomkroonpad slingert spiraalvorming omhoog, foto (c) Caspar Diederik DZT

Residenz Capitello in Binz - Das Haus - Ferienwohnung Binz ... - binz appartements

Residenz Capitello in Binz – Das Haus – Ferienwohnung Binz … – binz appartements | binz appartements

Image Source: callsen.de

Het Baumwipfelpfad is een kilometer lang en toegankelijk voor mensen in een rolstoel

Vlakbij Prora staat een ander opvallend bouwwerk. Als een enorm houten adelaarsnest rijst het boomkroonpad – of zoals de Duitsers het zo mooi kunnen zeggen: Baumwipfelpfad – boven de boomtoppen uit. De vorm van het boomkroonpad is niet helemaal toevallig: de zeeadelaar is het symbool van Rügen en dit ‘nest’ is een eerbetoon aan deze vogel. Je slingert via een kilometer lang spiraalvormige pad naar boven totdat je bovenop het ‘nest’ staat, zo’n tachtig meter boven zeeniveau. Pas dan zie je hoe afwisselend en grillig het landschap van Rügen is. Omringd door zee, maar ook grote meren in het binnenland, te herkennen aan de andere kleur blauw van het water. En daar tussendoor kronkelen stukken land vol bomen. Ook hier heeft het feit dat het land lange tijd ‘Sperrgebiet’ was de natuur goed gedaan. Net als in de gebieden waar ooit het IJzeren Gordijn liep, dat tegenwoordig de Groene Gordel wordt genoemd. Is de Koude Oorlog toch nog ergens goed voor geweest…

Zicht op Stralsund, foto (c) TZR Christian Thiele

Het roodbakstenen raadhuis (Rathaus) in Stralsund, foto (c) TZR

Rügen is een eiland, aan het vasteland verbonden met een drie kilometer navelstreng: de Rügenbrucke. Aan de andere kant van deze brug ligt Hanzestad Stralsund. Hoewel de havenstad in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd werd, is een bezoek aan het centrum van de stad vandaag de dag de moeite waard. Niet voor niks staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Drie imposante bakstenen kerken domineren het stadsbeeld, evenals de kleurrijke gevels die zo kenmerkend zijn voor Hanzesteden. Aan het centrale marktplein (Alter Markt) valt het indrukwekkende Rathaus in de typerende baksteengotische stijl op. Na een café mit Küchen lopen we door de straten van Stralsund en krijgen bij het zien van al die bekende pakhuizen en gevels het gevoel een beetje ‘thuis’ te zijn. Vlakbij de haven zien we tussen de trapgevels een groot modern gebouw staan: het Ozeaneum, een zeemuseum met enorme aquaria. Het staat aan de oever van de zeestraat die Stralsund van Rügen scheidt. We zwaaien nog een keertje naar het eiland met de twee gezichten, snuiven voor de laatste keer de zilte zeelucht op en stappen dan in de auto. Nog zeshonderd kilometer, dan zijn we weer in Nederland.

Een hotelkamer bij Villa Salve in Binz boek je tussen de 75 en 190 euro per nacht, inclusief ontbijt, afhankelijk van de tijd van het jaar en de grootte van de kamer. Je auto parkeer je in een ondergrondse garage, kosten €12. Een vakantiehuis kun je vinden bij Interhome.nl vanaf €250 voor een week.

READ  Je zou Kast Badkamer minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | kast badkamer

Toegang tot Nationaal Park Jasmund kost €8,50 p.p. Kinderen en gezinnen gereduceerd tarief. Je kunt het park niet met de auto in, wel met de fiets. De auto parkeer je op een terrein waarvandaan speciale bussen je naar het bezoekerscentrum brengen. Van daaruit wandel je zo Jasmund in.

De entree bij het boomkroonpad van Naturerbe Zentrum Rügen tussen Binz en Prora bedraagt €10 per persoon, gereduceerd tarief voor kinderen en gezinnen.

Meer informatie: Ruegen.de
Hoofdfoto: (c) TZR Christian Thiele

K & R Appartements Binz, Binz – Updated 16 Prices - binz appartements

K & R Appartements Binz, Binz – Updated 16 Prices – binz appartements | binz appartements

Image Source: bstatic.com

Wandelen langs het strand van Rügen, foto (c) TZR Christian Thiele

Of in een van de bossen van Rügen, foto (c) TZR

Je zou Binz Appartements minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | binz appartementen – binz appartements
| Encouraged to help my weblog, within this time I’m going to provide you with about keyword. Now, this is actually the very first image:

Parkvilla Mathilde in Binz - Das Haus - Ferienwohnung Binz ... - binz appartements

Parkvilla Mathilde in Binz – Das Haus – Ferienwohnung Binz … – binz appartements | binz appartements

Image Source: callsen.de

Why not consider graphic over? is of which awesome???. if you believe and so, I’l d provide you with several picture again down below:

So, if you’d like to have all these outstanding pics related to (Je zou Binz Appartements minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | binz appartementen), click save link to save the images to your personal computer. There’re available for download, if you appreciate and wish to have it, click save logo in the web page, and it’ll be instantly saved in your pc.} As a final point if you would like grab new and recent picture related to (Je zou Binz Appartements minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | binz appartementen), please follow us on google plus or book mark this site, we try our best to give you regular update with fresh and new graphics. We do hope you enjoy staying here. For many up-dates and latest information about (Je zou Binz Appartements minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | binz appartementen) images, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark section, We attempt to give you up grade periodically with all new and fresh photos, like your surfing, and find the perfect for you.

Here you are at our site, articleabove (Je zou Binz Appartements minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | binz appartementen) published .  Nowadays we’re excited to announce that we have found an incrediblyinteresting nicheto be reviewed, namely (Je zou Binz Appartements minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | binz appartementen) Many people looking for specifics of(Je zou Binz Appartements minstens één keer in je leven moeten ervaren en hier is waarom | binz appartementen) and definitely one of them is you, is not it?

Appartements - IFA Rügen Hotel & Ferienpark - binz appartements

Appartements – IFA Rügen Hotel & Ferienpark – binz appartements | binz appartements

Image Source: ifa-ruegen-hotel.com

Appartements & Ferienwohnungen in Binz | Appartementvermittlung Klitzsch - binz appartements

Appartements & Ferienwohnungen in Binz | Appartementvermittlung Klitzsch – binz appartements | binz appartements

Image Source: appartements-binz.de

Ferienwohnung Binz: FeWo & Ferienwohnungen im Ostseebad Binz - binz appartements

Ferienwohnung Binz: FeWo & Ferienwohnungen im Ostseebad Binz – binz appartements | binz appartements

Image Source: ostseeappartements-ruegen.de

Die Appartements | BELLEVUE Appartements Ostseebad Binz - binz appartements

Die Appartements | BELLEVUE Appartements Ostseebad Binz – binz appartements | binz appartements

Image Source: binz-bellevue.de

Elisenhof Binz Appartements & Grundrisse - binz appartements

Elisenhof Binz Appartements & Grundrisse – binz appartements | binz appartements

Image Source: elisenhof-binz.de

Ihre Ferienwohnung in Binz auf Rügen - callsen-appartements - binz appartements

Ihre Ferienwohnung in Binz auf Rügen – callsen-appartements – binz appartements | binz appartements

Image Source: callsen.de

Villa Strandperle - Appartement 16 an der Strandpromenade Binz - binz appartements

Villa Strandperle – Appartement 16 an der Strandpromenade Binz – binz appartements | binz appartements

Image Source: schoeneferienaufruegen.de

Ferienwohnung in Binz auf Rügen - binz appartements

Ferienwohnung in Binz auf Rügen – binz appartements | binz appartements

Image Source: strandvillen-binz.de

Dünen Resort Binz im Ostseebad Binz - binz appartements

Dünen Resort Binz im Ostseebad Binz – binz appartements | binz appartements

Image Source: ostseeappartements-ruegen.de

More Fruit Decoratie