Hoe Zal Disney Gordijnen In De Toekomst Zijn | Disney Gordijnen

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Je hoeft maar een speelgoed binnen te stappen om te zien dat er nog steeds een scherp onderscheid wordt gemaakt tussen speelgoed voor jongens en speelgoed voor meisjes. Poppen en speelkeukentjes zijn voor meisjes, en speelgoedauto’s en -boormachines zijn voor jongens, zo dicteert de norm. Onderzoek laat zien dat het genderen van speelgoed langdurige impact heeft op de ontwikkeling van kinderen. De boodschap ‘roze is voor meisjes‘ wordt net zo makkelijk geïnternaliseerd als de boodschap ‘wiskunde is voor jongens’. Of zoals minister Ingrid van Engelshoven vandaag opmerkt in het AD: ‘Meisjes zijn verzorgend, jongens zijn avontuurlijk.’ Volgens de minister leiden genderstereotypen ertoe dat de persoonlijke en professionele ontwikkeling van vooral vrouwen wordt gehinderd.

Kindergordijnen.nl - disney gordijnen | disney gordijnen

Kindergordijnen.nl – disney gordijnen | disney gordijnen

Image Source: kindergordijnen.nl

Kindergordijnen.nl - disney gordijnen | disney gordijnen

Kindergordijnen.nl – disney gordijnen | disney gordijnen

Image Source: kindergordijnen.nl

Kindergordijnen.nl - disney gordijnen | disney gordijnen

Kindergordijnen.nl – disney gordijnen | disney gordijnen

Image Source: kindergordijnen.nl

Kindergordijnen.nl - disney gordijnen | disney gordijnen

Kindergordijnen.nl – disney gordijnen | disney gordijnen

Image Source: kindergordijnen.nl

Om te voorkomen dat kinderen gaan geloven dat ze beperkt zijn tot de rol die sommige speelgoedfabrikanten hen toedelen maakt Frankrijk vanaf 2020 een einde aan de indeling ‘jongens’ en ‘meisjes’ in speelgoeds. Folders zullen niet langer speelgoed als ‘voor jongens’ danwel ‘voor meisjes’ aanprijzen en in de wordt ook niet meer naar het gender van het kind waarvoor het kado is gevraagd. Minister Van Engelshoven roept speelgoedfabrikanten vandaag op om rolbevestigend speelgoed in hun collectie ‘onder de loep te nemen’ en gaat met uitgevers van schoolboeken in discussie over stereotypering. Er is dus in Nederland geen sprake van een verbod op wat dan ook. Desondanks is haar oproep slecht gevallen bij coalitiepartners VVD, CDA en ChristenUnie, die zich hardop afvragen of de bewindsvrouw op Onderwijs niets beters te doen heeft.

READ  Zeven Belangrijke Levenslessen Prinsessen Gordijnen Leerde Ons | Prinsessen Gordijnen

Geen paniek! Ik kom geen pop of auto afpakken. Ik reageer in het AD op het Franse plan en zou het mooi vinden als we stereotypering in NL ook weten te doorbreken. En door.

— Ingrid van Engelshoven (@ivanengelshoven) September 26, 2019

Een paar jaar geleden kwam speelgoed Bart Smit nog onder vuur te liggen, nadat het in een folder speelgoedstofzuigers, -strijkijzers en -dweilemmers aanprees met de woorden: ‘Zo goed zijn als mama, dat wil jij ook.’ Jongens die huishoudelijk taken verrichten waren in geen velden of wegen te bekennen. Een jaar later namen zowel jongens als meisjes de stofzuiger ter hand. Inmiddels zijn er meer s die het niet meer nodig vinden om kinderen te vertellen wat ze leuk zouden moeten vinden, maar hen lekker zelf laten kiezen. En ook de speelgoedfabrikanten zien brood in een genderneutraal aanbod. Mattel bestaat al 74 jaar en is vooral bekend van de Barbiepop. De speelgoedfabrikant lanceerde onlangs Creatable World, haar eerste serie genderneutrale poppen. De poppen hebben geen brede schouders, volle heupen of lange wimpers. Kleding en haarstijlen zijn volledig flexibel voor alle poppen en kinderen kunnen er dus van maken wat of wie ze maar willen.

READ  6 Twijfels Die U Moet Verduidelijken Over Fauteuil Roulant Pliable Ultra Leger | Fauteuil Roulant Plooibaar Ultra Leger

In een persverklaring schrijft het bedrijf:

Waarom genderneutraliteit heel erg wenselijk is: Media Nadia Bouras (@NadiaBouras) September 20, 2017

Cc-foto: Ministerie van Onderwijs

Hoe Zal Disney Gordijnen In De Toekomst Zijn | Disney Gordijnen – disney gordijnen
| Encouraged for you to my own blog site, in this occasion We’ll explain to you regarding keyword. And now, this is actually the initial photograph:

Disney Frozen Gordijnen Roze Set 5x5cm (5 stuks) - disney gordijnen | disney gordijnen

Disney Frozen Gordijnen Roze Set 5x5cm (5 stuks) – disney gordijnen | disney gordijnen

Image Source: s-bol.com

More Fruit Decoratie