cheap nfl jerseys

Het verhaal van Infrarood Paneel Badkamer is net viraal geworden! | bloedvaten paneel badkamer

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Leveranciers van infraroodverwarming op elektriciteit beloven soms gouden bergen. Als we hun websites moeten geloven, is hun systeem goedkoop, energiezuinig, comfortabel, gezond, mooi, gemakkelijk en CO2-neutraal tegelijk. Wat is er waar en wat is apekool?

Heat18All Badkamer infraroodverwarming set - infrarood paneel badkamer

Heat18All Badkamer infraroodverwarming set – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: smarthomesupply.nl

Van installateurs verwachten klanten en opdrachtgevers een rationeel advies. Kijk je met een kritische blik naar wat leveranciers schrijven over infraroodverwarming, dan is dat soms te mooi om waar te zijn.

 

Het begint al met de definitie van infraroodverwarming. Leveranciers schrijven erover alsof het een nieuwe uitvinding betreft. “Infraroodverwarming bestaat ondertussen een kleine vijftien jaar”, schrijft Verwarmingsinfo.nl. Op infraroodverwarming-info.nl lees ik: “Verwarmen met infrarood is een moderne manier van verwarmen”. Helemaal bont wordt het op warmteservice.nl: “Verwarmen via infraroodstralen is een nieuwe soort verwarming die bestaat sinds het ontstaan van de aarde”, Speedheat.nl benadert de fysica nog het dichtst met de zin: “De bekendste vorm van infraroodverwarming is de traditionele watervloerverwarming.”

 

Met infraroodverwarming is er niets nieuws onder zon. Ieder lichaam dat warmer is dan het absolute nulpunt (-273 oC) en niet heter is dan pakweg 1.000 oC, straalt infrarode straling uit: het tafelblad waaraan ik zit te werken, mijn eigen lichaam, de muren van m’n schrijfkamer, de radiator en de vloer. Kees van der Linden, zelfstandig adviseur en drijvende kracht achter de kennisbank Klimapedia heeft dat helder uitgelegd in zijn artikel ‘Hoe zit het nu echt met stralingsverwarming?’ (2019).

Alles straalt elektromagnetische straling uit. En zolang het gaat om lichamen die niet heter zijn dan 1.000 0C spreken we van infrarood. Daarbij maakt het niet uit hoe een lichaam aan z’n energie komt, of het nu komt door elektrische weerstand, toevoer van warm water, stralingsabsorptie, warmtegeleiding of interne verbrandingsprocessen. De term ‘infraroodverwarming’ exclusief verbinden aan elektrische IR-panelen, is dus niet terecht. Tot zover is het allemaal middelbare-schoolnatuurkunde.

 

Voor verwarming in huis bestaan diverse afgiftesystemen. Ik beperk mij in dit artikel tot warmwaterradiatoren, convectoren, vloer- en/of wandverwarming en elektrische infraroodpanelen. Al deze systemen geven infraroodstraling af, zoals ik hierboven heb geschreven. Daarnaast geven alle systemen warmte af door opwarming van de lucht die langs het afgiftesysteem stroomt. We noemen dat convectie.

Design glazen infrarood panelen Ecosun GR - kleur - infrarood paneel badkamer

Design glazen infrarood panelen Ecosun GR – kleur – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: infraroodverwarmingstore.nl

 

De verhouding tussen warmteafgifte door infraroodstraling en warmteafgifte door convectie hangt grotendeels af van de vorm en grootte van het afgiftesysteem en de plaats waar het systeem is bevestigd. Convectoren (de naam zegt het al) zijn zodanig vormgegeven dat convectie wordt bevorderd. Zo’n convector bestaat uit twee of drie platen met daartussen convectieribbels die het contactoppervlak met de lucht maximaliseren. Als je zo’n convector onder een raam plaatst, stimuleer je de luchtstroming en kan het aandeel convectie oplopen tot misschien wel 70 procent.

READ  7 Nieuwe Gedachten Over Fauteuil Salon Die Uw Wereld Op Zijn Kop Zet | Fauteuil Salon

Een elektrisch IR-paneel daarentegen is meestal volledig vlak en aan de achterkant geïsoleerd. Het stralingsaandeel kan oplopen tot 60 procent en als je zo’n paneel ook nog aan het plafond hangt tot wel 70 procent. Dat laatste is overigens af te raden, want het zorgt voor een warm hoofd en koude voeten en dat vinden mensen in het algemeen onprettig. Bij vloer- en wandverwarming is het stralingsaandeel 50 tot 60 procent.

 

Let wel dat de manier waarop een lichaam zijn energie ontvangt, niet bepalend is voor de verhouding straling/convectie. Daarvoor zijn de vorm en de plaats van het afgiftesysteem bepalend. En let wel: ook bij IR-stralingspanelen speelt convectie een niet-onbelangrijke rol. Op infraroodverwarming-info.nl lees ik: “Er gaat ook veel minder warmte verloren door opstijgende lucht, omdat er geen sprake is van convectie.” Opnieuw een voorbeeld van apekool, dus.

 

Bij de keuze voor een verwarmingssysteem is een zekere balans tussen straling en convectie belangrijk. Die zorgt voor behaaglijkheid. Meestal ontstaat die balans vanzelf doordat alle wanden, de vloer, het plafond en de meubels na verloop van tijd de temperatuur van de lucht aannemen en er een gelijkmatige stralingsuitwisseling tussen alle oppervlakken (en je eigen lichaam) plaatsvindt. Als de luchttemperatuur en de gemiddelde temperatuur van alle wanden en objecten minder dan 2 tot 4 graden verschilt, wordt dat in het algemeen als aangenaam ervaren. Let wel, ook als elektrische IR-panelen in een ruimte een paar uur aanstaan, gebeurt dat. De ‘gerichte warmteafgifte’ waar leveranciers vaak over spreken, heeft maar een beperkte houdbaarheid.

 

Infrarood panelen Parkstad - Uw badkamer verdient een spiegel ... - infrarood paneel badkamer

Infrarood panelen Parkstad – Uw badkamer verdient een spiegel … – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: infraroodpanelen-parkstad.nl

Waar mensen verder een hekel aan hebben, is stralingsasymmetrie. Dat is als je bij een kampvuur zit: de voorkant van je lichaam wordt (te) warm, maar je rug is koud als ijs. Het is een fabeltje dat elektrische stralingspanelen al bij een veel lagere luchttemperatuur comfort zouden geven. Bij vloer- of wandverwarming levert dat geen aangenaam klimaat op; bij elektrische IR-panelen evenmin.

READ  The Death Of Party Tent Decorations | feest tent decoraties

 

Elektrische IR-panelen zijn in aanschaf goedkoper dan afgiftesystemen die werken op basis van warm water. Dat is een belangrijk voordeel. Het is bovendien een stuk eenvoudiger om een elektrisch paneel aan te brengen. Stekker in het stopcontact en klaar ben je. Zolang de stoppen niet doorslaan, kan een doe-het-zelver het ook.

In het gebruik is het echter duur. Neem een warmtepomp. Die levert soms wel vier keer meer warmte met dezelfde hoeveelheid elektriciteit. Ook al vergt een warmtepomp een hogere investering, de total cost of ownership valt voor elektrische stralingspanelen in de meeste gevallen hoger uit. DWA heeft dat vorig jaar in een studie laten zien: in gebruik is elektrische verwarming duurder dan alle andere technieken.

 

Sommige leveranciers suggereren dat het verbruik niet telt, omdat het kan worden gedekt door de opbrengst van een pv-dak. Ook dat is in het algemeen onjuist.

Ten eerste kan iedereen begrijpen dat pv-panelen hun laagste opbrengst hebben als de IR-panelen het grootste vermogen moeten leveren. De saldering van pv-stroom (je krijgt evenveel terug voor een geleverde kilowattuur als wat je betaalt voor afgenomen elektriciteit) vervalt binnenkort, waardoor de bewoner de pineut is van deze misvatting.

Ten tweede is er daarna op dak geen ruimte meer om het elektriciteitsverbruik van verlichting en apparaten te dekken. En dat is verspillend, want conform de tweede hoofdwet van de thermodynamica is de kwaliteit van elektriciteit te hoog om die achteloos om te zetten in warmte. Opnieuw middelbare-schoolnatuurkunde.

Heat18All Spiegel infrarood verwarming - infrarood paneel badkamer

Heat18All Spiegel infrarood verwarming – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: smarthomesupply.nl

 

Elektrische stralingspanelen kunnen snel schakelen. Dat is een voordeel waar andere afgiftesystemen voorlopig nog niet aan kunnen tippen. Met elektrische panelen kan een plotselinge warmtevraag vrijwel direct worden beantwoord. Bij warmwatersystemen moet eerst het warmtetoestel aanslaan en dan moet het water naar het afgiftesysteem worden gepompt. Dat duurt automatisch langer. Ook al komen innovatieve systemen voor wandverwarming een heel eind in de richting.

 

Leveranciers van elektrische IR-panelen overdrijven de voordelen van hun systeem en bagatelliseren de nadelen. Sommige claims zijn aantoonbaar onjuist. Vooral het kostenvoordeel bij aanschaf wordt zwaar aangezet. In de meeste gevallen is dat onterecht, omdat de kosten in het gebruik worden onderschat. Daardoor worden mensen op het verkeerde been gezet en is het moeilijk om een rationele afweging te maken op argumenten als kosten, gezondheid en comfort.

READ  Is Camif Fauteuil Goed? Tien Manieren Waarop U Zeker Kunt Zijn Camif Fauteuil

In sommige situaties zijn de voordelen wel realistisch. Met name in twee specifieke situaties is elektrische verwarming met IR-panelen aan te bevelen:

Het is jammer dat een rationele afweging over de toepassing van elektrische IR-panelen lijdt onder apekool die door sommige leveranciers wordt verspreid.

 

Het verhaal van Infrarood Paneel Badkamer is net viraal geworden! | bloedvaten paneel badkamer – infrarood paneel badkamer
| Welcome to our weblog, with this time period I’ll provide you with with regards to keyword. Now, here is the very first picture:

US $18.18 |61818 W Elektrische Stralende Infrarood Paneel Kachels Comfort Verwarmde Badkamer Spiegel Heater in 61818 W Elektrische Stralende Infrarood ... - infrarood paneel badkamer

US $18.18 |61818 W Elektrische Stralende Infrarood Paneel Kachels Comfort Verwarmde Badkamer Spiegel Heater in 61818 W Elektrische Stralende Infrarood … – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: alicdn.com

What about photograph earlier mentioned? can be that incredible???. if you think therefore, I’l d demonstrate several photograph yet again below:

So, if you’d like to obtain all of these great graphics regarding (Het verhaal van Infrarood Paneel Badkamer is net viraal geworden! | bloedvaten paneel badkamer), click on save button to save the photos to your computer. These are prepared for obtain, if you love and wish to take it, click save symbol on the web page, and it will be directly down loaded to your computer.} Lastly if you like to gain unique and latest graphic related to (Het verhaal van Infrarood Paneel Badkamer is net viraal geworden! | bloedvaten paneel badkamer), please follow us on google plus or book mark the site, we attempt our best to give you daily update with fresh and new shots. We do hope you enjoy staying here. For most upgrades and latest news about (Het verhaal van Infrarood Paneel Badkamer is net viraal geworden! | bloedvaten paneel badkamer) pictures, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on bookmark area, We try to provide you with up-date periodically with fresh and new graphics, like your browsing, and find the best for you.

Thanks for visiting our site, contentabove (Het verhaal van Infrarood Paneel Badkamer is net viraal geworden! | bloedvaten paneel badkamer) published .  Today we’re pleased to announce that we have discovered a veryinteresting nicheto be reviewed, that is (Het verhaal van Infrarood Paneel Badkamer is net viraal geworden! | bloedvaten paneel badkamer) Most people trying to find information about(Het verhaal van Infrarood Paneel Badkamer is net viraal geworden! | bloedvaten paneel badkamer) and of course one of them is you, is not it?

IP waardes van elektrische verwarmingselementen - Verwarminghandel - infrarood paneel badkamer

IP waardes van elektrische verwarmingselementen – Verwarminghandel – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: webshopapp.com

Infrarood panelen: geschikt voor uw kantoor, winkel en woning - infrarood paneel badkamer

Infrarood panelen: geschikt voor uw kantoor, winkel en woning – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: maxxinno.nl

Infraroodpanelen badkamer | Holland Infrarood Techniek - infrarood paneel badkamer

Infraroodpanelen badkamer | Holland Infrarood Techniek – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: hollandinfraroodtechniek.nl

Infraroodpanelen in de badkamer - GreenHome Kennisbank - infrarood paneel badkamer

Infraroodpanelen in de badkamer – GreenHome Kennisbank – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: i0.wp.com

Infrarood verwarming voor uw badkamer - AaboGreenTech - infrarood paneel badkamer

Infrarood verwarming voor uw badkamer – AaboGreenTech – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: aabogreentech.nl

Infrarood paneel badkamer voor extra warmte in de kamer – Thuistips - infrarood paneel badkamer

Infrarood paneel badkamer voor extra warmte in de kamer – Thuistips – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: thuistips.nl

Nieuw: De infrarood combi-dryer, verwarming en handdoekdroger in één ... - infrarood paneel badkamer

Nieuw: De infrarood combi-dryer, verwarming en handdoekdroger in één … – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: aabogreentech.nl

Infrarood warmtepanelen: voordelig en direct warm - Polarheat - infrarood paneel badkamer

Infrarood warmtepanelen: voordelig en direct warm – Polarheat – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: polarheat.nl

Glazen infrarood panelen - infrarood paneel badkamer

Glazen infrarood panelen – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: infraroodverwarmingstore.nl

Ecosun Serie GR Glas Infraroodpaneel in Wit, Zwart, Rood of Groen - infrarood paneel badkamer

Ecosun Serie GR Glas Infraroodpaneel in Wit, Zwart, Rood of Groen – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: webshopapp.com

Infrarood panelen verwarming badkamer - snel en efficiënt - Warmteshop - infrarood paneel badkamer

Infrarood panelen verwarming badkamer – snel en efficiënt – Warmteshop – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: warmteshop.be

Infrarood verwarming badkamer | Leranti® | Infrarood panelen - infrarood paneel badkamer

Infrarood verwarming badkamer | Leranti® | Infrarood panelen – infrarood paneel badkamer | infrarood paneel badkamer

Image Source: leranti.nl

More Fruit Decoratie