De Echte Reden Achter Saint Auvent Frankrijk | Saint Auvent Frankrijk

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

De Limousin is een streek die erg groen is. Het golvende landschap bestaat afwisselend uit grasland en bos. Het is een overwegend agrarische streek met veel landelijke dorpjes. Deze regio maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk dat verder bestaat uit de regio en streken Auvergne, Ayveron en Lozère. Liefhebbers van de natuur, die graag tijdens hun uitstapjes genieten van de tradities van de handwerkslieden, voelen met deze streek gelijk een grote affiniteit.

Saint-Auvent 9: Best of Saint-Auvent, France Tourism ... - saint auvent france | saint auvent france

Saint-Auvent 9: Best of Saint-Auvent, France Tourism … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: tripadvisor.com

 

Tussen het groen van de bossen en de wouden kronkelen hier ook rivieren zoals de Creuse, de Vienne en de Dordogne. Maar ook aan meren en vijvers geen gebrek: het meer van Vassivière, van Bort les Orgues, van Neuvic… Het meeste water is geschikt voor recreanten en biedt u de mogelijkheid verschillende watersporten te beoefenen. Bijvoorbeeld de Dordogne afleggen per vlot!

 

De streek 

Limousin is in tegenstelling tot het andere deel van het Centraal Massief vooral een streek waar kleine wegen en riviertjes het landschap bepalen. Wat die kleine wegen betreft is het een streek bij uitstek om eens af te wijken van de geëigende paden en Frankrijk Binnendoor echt uit te proberen. Je zult ontdekken dat je kilometers kunt rijden zonder iemand tegen te komen. In deze streek zul je geen grootschalige toeristische attracties vinden, daarom is het juist een streek waar je heerlijk kunt genieten van het leven op het Franse platteland en de natuur. Daarnaast zijn de vele meren kenmerkend voor de Limousin. Je zult er ook een aantal rivieren tegenkomen zoals de Vézère en Dordogne die zich diep in het landschap hebben ingeslepen en waar de omgeving vaak prachtig is.

 

Departementen:

 

Corrèze (19), de hoofdstad is Tulle. Het is een groen en heuvelachtig departement dat in een aantal gebieden is te verdelen:

Creuse (23), hoofdstad is Guéret. Het sluit aan op het Centraal Massief en het hoogste punt ligt rond de 930 meter. Ook hier is het plateau de Millevaches belangrijk. Vooral het meer van Vassières heeft een aantrekkingskracht op toeristen. De Creuse is een streek met veel water in de vorm van meren, vennen e n riviertjes. Het is ook dé streek voor de liefhebbers van natuur, rust en ruimte. En werkelijk alles werkt daar aan mee. Het coulissenlandschap en de lieflijke heuvels, doorsneden door rivieren, beekjes en paden. Met oude eiken, wilde fruit- en kastanjebomen, houtwallen, bossages, meren en meertjes. En de weiden die als het ware gedecoreerd zijn met het bruin en wit van de Limousin- en Charolais kuddes. Ideaal voor fietsers en wandelaars.

READ  Zeven Manieren Waarop Solde Auvent Caravane Uw Bedrijf Kan Verbeteren | Solde Auvent Caravane

 

Jour traditionnel de pèlerinage à Saint-Auvent en Haute ... - saint auvent france | saint auvent france

Jour traditionnel de pèlerinage à Saint-Auvent en Haute … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: francetvinfo.fr

Haute-Vienne (87), Limoges is de hoofdstad van dit departement en ook de hoofdstad van de regio. Landbouw en vooral veeteelt voeren de boventoon. De Limousinkoe is wereldberoemd. Er zijn verder veel leuke dorpjes en ook burchten. Er is een speciale route over Richard Leeuwenhart die hier getroffen werd door een pijl en stierf. Het landschap is gevarieerd met de Monts d’Ambazac en Monts Blond aan de ene kant en de valleien aan de andere kant. Vele beken en riviertjes lopen kris kras door het landschap.

  

Bezienswaardigheden

 

 

Behalve natuur is de Limousin vermaard om zijn oude manufacturen van porselein, email en tapisserieën en de oude ambachten van leer- en houtbewerking. Door de vondst van de witte kleisoort kaolien (die nodig is voor de fabricage van hard porselein) werd Limoges eind 18e eeuw hét Franse centrum voor de porseleinindustrie. Het porcelein van Limoges (Musée Adrien Dubouché in Limoges), het emaille van de Limousin (Musée de l’Email en Museum de l’Evêché in Limoges) en de tapijten van Aubusson (Musée départemental de la Tapisserie – Aubusson) zijn van grote waarde voor de internationale kunst en dus zeker het bezoeken waard!

READ  Je Moet Auvent Fer Minstens één Keer In Je Leven Ervaren En Hier Is Waarom | Auvent Fer

Aan de Dordogne liggen diverse leuke plaatsen die een bezoek verdiend hebben. Beaulieu-sur-Dordogne is bijvoorbeeld zo’n plaats met schitterende huizen en een ligging aan de rivier die gewoon mooi is. Het is niet voor niets een van de mooiste dorpen van Frankrijk, maar daarvan zijn er meerdere te vinden in deze regio zoals:

THE BEST Things to Do in Saint-Auvent - 9 (with Photos ... - saint auvent france | saint auvent france

THE BEST Things to Do in Saint-Auvent – 9 (with Photos … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: tripadvisor.com

Mortemart, Treignac, Ségur -le-Chateau, St.Robert, Turenne, Curemonte en Collonges-la-Rouge, deze plaats zou je zeker moeten bezoeken. Het ligt in het uiterste zuiden van de Limousin in het departement Corrèze. Het dorp is een juweeltje en wordt ook wel liefkozend de Robijn van Frankrijk genoemd. Het is bijna helemaal opgetrokken uit purperrode zandsteen. Dit zuidelijke stukje van de Limousin is trouwens voorzien van afwisselende natuur. (www.collonges-la-rouge.fr)

 

Een andere stad met leuke s is Brive-la-Gaillarde. Er is op dinsdag, donderdag en zaterdag markt in het najaar kun je hier lekker verse truffels . Daarnaast is Tulle een aardige plaats.

En verder: Trektochten in de omgeving, vliegvissen, paddestoelen zoeken, schilderen op porcelein, uw porceleinen bruiloft vieren (na 20 jaar) in een Chambre d’Hôtes. Hieronder vindt u nog een aantal links naar sites over activiteiten en bezienswaardigheden in de Limousin:

Bernardaud (eng)
Museum van porcelein en sieraden fabrikant.

– Chateau de Chalus (fr)
Kasteel en middeleeuwse tuin, veel activiteiten voor kinderen.

– Chateau du Puy (fr)
Middeleeuws kasteel met toneelopvoeringen in Tercillat.

– Cirquenexon (fr)
Circusfestival in Nexon.

CHATEAU DE SAINT-AUVENT - Mga Kastilyo - Allée s du Château ... - saint auvent france | saint auvent france

CHATEAU DE SAINT-AUVENT – Mga Kastilyo – Allée s du Château … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: yelpcdn.com

– Cité des Metiers et Arts (fr)
Museum van toegepaste kunst in Limoges.

– Espace Rebeyrolle (fr)
Moderne kunst in Eymoutiers.

– Musee Adrien du Bouche (eng)
Keramiek, glas en porcelein museum in Limoges.

– Musee Henri Queuille (eng)
Verzetsmuseum.

– Musée Neandertal (eng)
Neandertaler museum in de Haute Vienne.

– Oradour (eng)
Centrum/ museum over de oorlog.

READ  Nu Is Het Tijd Voor U Om De Waarheid Te Weten Over Accessoire Auvent | Accessoire Auvent

– Saint Auvent (eng)
Kasteel met wisselende exposities.

– Saint Geniez o Merle (fr)
Middeleeuwse citadel, diverse activiteiten en wandelroutes.

– Saint Just (fr)
Internationaal karikaturen-en tekeningenfestival.

 

Pont médiéval de Lascaux à Saint Auvent, Haute Vienne ... - saint auvent france | saint auvent france

Pont médiéval de Lascaux à Saint Auvent, Haute Vienne … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: mapio.net

Met dank aan: frankrijkvakantieland.nl, wikipedia.nl, Media ook:Deze zomer rechtstreeks vliegen naar Limousin
Lees ook:Regionaal: Franche – Comté
Lees ook:Regionaal: Centre Val-de-Loire
Lees ook:Regionaal: Midi – Pyrenees
Lees ook:Regionaal: Champagne – Ardennen

De Echte Reden Achter Saint Auvent Frankrijk | Saint Auvent Frankrijk – saint auvent france
| Encouraged to help my blog, within this moment I’ll demonstrate in relation to keyword. And today, this can be a primary image:

Itinéraire bis à Saint-Auvent, en Haute-Vienne - France 9 ... - saint auvent france | saint auvent france

Itinéraire bis à Saint-Auvent, en Haute-Vienne – France 9 … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: francetvinfo.fr

Why don’t you consider image earlier mentioned? is actually that will incredible???. if you think therefore, I’l l teach you a few impression all over again under:

So, if you would like secure these great pictures related to (De Echte Reden Achter Saint Auvent Frankrijk | Saint Auvent Frankrijk), click save link to download the photos in your personal computer. These are prepared for obtain, if you’d prefer and want to get it, simply click save symbol in the article, and it’ll be instantly saved to your desktop computer.} As a final point if you like to obtain unique and the latest photo related with (De Echte Reden Achter Saint Auvent Frankrijk | Saint Auvent Frankrijk), please follow us on google plus or bookmark the site, we attempt our best to give you regular up grade with all new and fresh pics. We do hope you like staying right here. For most updates and recent news about (De Echte Reden Achter Saint Auvent Frankrijk | Saint Auvent Frankrijk) pictures, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on bookmark section, We attempt to give you update regularly with all new and fresh pics, love your exploring, and find the right for you.

Here you are at our site, articleabove (De Echte Reden Achter Saint Auvent Frankrijk | Saint Auvent Frankrijk) published .  Today we are pleased to announce we have found an extremelyinteresting contentto be discussed, that is (De Echte Reden Achter Saint Auvent Frankrijk | Saint Auvent Frankrijk) Some people trying to find info about(De Echte Reden Achter Saint Auvent Frankrijk | Saint Auvent Frankrijk) and definitely one of these is you, is not it?

Properties for in Saint-Auvent, Saint-Laurent-sur-Gorre ... - saint auvent france | saint auvent france

Properties for in Saint-Auvent, Saint-Laurent-sur-Gorre … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: zoocdn.com

Saint-Auvent, France (Haute-Vienne, Limousin): tourism ... - saint auvent france | saint auvent france

Saint-Auvent, France (Haute-Vienne, Limousin): tourism … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: francethisway.com

Properties for in Saint-Auvent, Saint-Laurent-sur-Gorre ... - saint auvent france | saint auvent france

Properties for in Saint-Auvent, Saint-Laurent-sur-Gorre … – saint auvent france | saint auvent france

Image Source: zoocdn.com

More Fruit Decoratie