8 gedachten die je hebt als Appartement Le Grau Du Roi nadert | appartement le grau du roi

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Le Grau du Roi is één van de populairste badplaatsen in het zuiden van Frankrijk. Je kan er een enorm strand vinden, maar ook heel wat bezienswaardigheden. Anderen zullen er vast en zeker hun ding vinden in één van de vele winkels tijdens hun verblijf op een camping of in een appartement. Le Grau du Roi in Frankrijk heeft het eigenlijk allemaal. En dat op een relatief kleine oppervlakte.

Location Appartement Le Grau Du Roi 10 personnes dès 1000 euros par ... - appartement le grau du roi

Location Appartement Le Grau Du Roi 10 personnes dès 1000 euros par … – appartement le grau du roi | appartement le grau du roi

Image Source: static.pap.fr

Le Grau du Roi is een gemeente in het Franse departement Gard. Het is de enige gemeente in Gard die gelegen is aan de kustlijn van de Middellandse Zee. Le Grau du Roi buit zijn ligging aan de kust graag uit en is een erg populaire trekpleister in Frankrijk. Het stadje zelf werd in vier delen opgedeeld; Plage de Rive Droite, Plage du Rive Gauche, Port Camargue en L’Espiguette. Ze zijn allemaal gelegen aan de kust.

Landinwaarts zijn er nog enkele secties waar onder andere de meren te vinden zijn. Deze zijn bekend om hun vele duizenden flamingo’s. Je kunt ze spotten vanuit de auto, maar kan ook trachten dichterbij te komen via een kanaalcruise. Andere bezienswaardigheden zijn de zoutmeren die Le Grau du Roi scheiden van buurgemeente Aigues Mortes. Laatst genoemde is een oude Middeleeuwe stad waarbij de oorspronkelijke stadsomwalling behouden bleef.

Zijn naam heeft le Grau du Roi te danken aan de Rhônerivier. Op het einde van de zestiende eeuw drong deze door het land, richting de zee. Het nieuwe kanaal kreeg de naam Grau Henri. Waarbij Grau staat voor de doorgang en Henri voor toenmalig koning Henri IV. Later werd de naam van het kanaal omgevormd naar le Grau du Roi en startten handelaren diverse economische activiteiten rond de drukke haven.

Deze kustplaats staat bekend als één van de grootste, oude, vishavens aan de Franse Middellandse zeekust. In de oude haven kan je nog steeds de charme opsnuiven van de houten vissersboten. Dagelijks komen ze de haven binnenvaren met verse vis, die vervolgens aan de man gebracht wordt. Vlak naast de oude haven zijn er dan ook tal van visrestaurantjes te vinden. Het ene nog pittoresker dan het andere.

Het toerisme in Le Grau du Roi ontwikkelde zich begin jaren 1900. De komst van de spoorweg zorgde voor een stormloop op de stranden van het toen nog kleine vissersstadje. Op enkele locaties zijn er zelfs nog Belle Époque-elementen te vinden uit die tijd. Heel wat gebouwen aan het strand stammen uit die tijd. Jammer genoeg namen ze de plaats in van historische gebouwen die afstamden uit de achttiende eeuw.

Tussen 1967 en 1985 werd Port-Camargue gebouwd, de nieuwe haven zeg maar. Het is vandaag uitgegroeid tot de meest belangrijke marinehaven van Europa. Dit is meteen ook het meest moderne gedeelte van de stad. Je kan er allerlei luxueuze appartementen vinden, maar ook dure shops en monumentale appartementsgebouwen. Port-Camargue is met name bekend bij de beau monde en is minder interessant voor de doorsnee toerist.

Appartement Château Leenhardt, Le Grau-du-Roi – Updated 10 Prices - appartement le grau du roi

Appartement Château Leenhardt, Le Grau-du-Roi – Updated 10 Prices – appartement le grau du roi | appartement le grau du roi

Image Source: bstatic.com

Hoewel het geen ontzettend grote stad is, wordt le Grau du Roi toch iedere zomer weer overrompeld door toeristen. Een van de belangrijkste trekpleisters zijn de vele winkels die de stad te bieden heeft. In het toeristische centrum zijn er tientallen verschillende winkels te vinden met allerlei prullaria, typische toeristenwinkels dus. Ook leuk; op de hoek van de winkelstraat staat een leuke draaimolen, ideaal voor kleine kinderen.

READ  Wat u moet dragen om papieren balversieringen van tissuepapier | papieren zakdoekjes

De place to be is la Rue Michel Redares. Behalve vele winkels, zijn hier ook tal van restaurants te vinden. Allemaal zijn ze gericht op de vele tienduizenden toeristen die Le Grau du Roi jaarlijks trekt. Zo is er een ruime keuze fast food en komen ook de lekkerbekken aan hun trekken. Het aantal ijsventers op deze korte straat zijn dan ook niet op één hand te tellen. Van zijn rijke geschiedenis geeft het stadje hier niets prijs.

Wie verblijft in Le Grau du Roi kan ook terecht in één van de vele supermarkten. Zo is er een welbekende Lidl. Het aanbod is hier zeer vergelijkbaar met dat in Nederland en België. Voor wie graag geniet van een breder aanbod is er de SuperU. Deze grote supermarkt heeft een breed aanbod met zowel lokale als internationale producten. Beide winkels liggen trouwens vrijwel naast elkaar.

Zoals eerder aangehaald heeft Le Grau du Roi zijn rijke vissersverleden bijna volledig achter zich gelaten. Er zijn dan ook bijzonder weinig historische bezienswaardigheden in de stad te vinden. Ze zijn natuurlijk niet allemaal verdwenen. De belangrijkste trekpleisters situeren zich rond de oude vissershaven, de plaats waar het kanaal met de Middellandse Zee in contact komt.

De oude vuurtoren springt meteen in beeld. Hij werd gebouwd in 1869 en is vandaag een beschermd monument. Deze bezienswaardigheid is maar liefst 19 meter hoog. Van het uitzicht genieten kan je jammer genoeg niet. De toren is namelijk niet toegankelijk voor publiek. Vanaf dezelfde locatie kunnen toeristen wel een kanaalcruise boeken op één van de vele rivieren die door de Camargue heen varen.

Voor wie fan is; le Grau du Roi heeft ook een eigen stierenarena. Voor zover je dat echt entertainment kan noemen natuurlijk. Regelmatig worden er nog stierengevechten gehouden. Aangeraden wordt om al te reserveren vóórdat je op vakantie vertrekt, de plaatsen zijn namelijk beperkt. Maar als je echt van dieren houdt maak je natuurlijk een safari door de Camargue in een 4×4, of zelfs met een huifkar!

Appartement La Résidence de la Mer.10, Appartement Le Grau-du-Roi - appartement le grau du roi

Appartement La R̩sidence de la Mer.10, Appartement Le Grau-du-Roi Рappartement le grau du roi | appartement le grau du roi

Image Source: bstatic.com

Zoals eerder aangehaald zijn er in het toeristische centrum tal van restaurantjes te vinden. Hamburgers, friet, pannenkoeken. Je kan ze er allemaal vinden. Wij gingen meermaals in Le Régis lunchen. Niet omdat het er zo ontzettend lekker is. Maar voor een snelle lunch, met kinderen, is het een leuk adresje. Niets bijzonder, maar zeer betaalbaar en een snelle hap. Daarnaast kan je er rustig lunchen zonder dat andere mensen zich aan jouw kinderen storen.

Voor wie het wat uitgebreider mag zijn er tal van restaurants te vinden in de zijstraatjes. Hier kan je echte Franse menu’s vinden en betaal je pakweg 15 EUR voor een driegangenmenu. De porties zijn niet ontzettend groot, maar wat verwacht je voor die prijs? Uit onze ervaring blijkt wel dat het eten vrijwel altijd ontzettend lekker en verzorgd is. Meer dan een bij ‘snelle hap zaak’ zoals Le Régis bijvoorbeeld is.

READ  Waarom was Ikea Mysa Ronn Dekbed tot nu toe zo populair? | ikea mysa ronn dekbed

Ook leuk zijn de restaurantjes aan de vissershaven. Hier is de architectuur van vroeger nog zichtbaar en waan je je soms hier en daar een honderdtal jaar terug in de tijd. Voor vleesgerechten moet je in deze straat niet zijn. Het zijn allemaal zeevruchten wat de klok slaat. Wij bestelden enkele keren een verse zeevruchtenschotel bij Le France. Verse oesters, rauwe mosselen, sint-jacobsvruchten,… heerlijk!

Le Grau du Roi heeft twee stranden die van elkaar gescheiden zijn door de rivier. Het grootste strand is het Plage Rive Gauche. Dat begint in het toeristische centrum en loopt helemaal door tot in Port Camargue. Goed voor een afstand van meer dan 2 kilometer. Mede door de grote omvang van dit strand is het er dan ook erg rustig. Parkeren doe je op zo’n 500 meter afstand op de grote parkeerhaven aan de Rue Amiot d’Inville, deze is overigens gratis.

Plage Rive Droite is heel wat kleiner, maar heeft andere voordelen. De parkeerplaatsen liggen namelijk vlak aan het strand, hoewel deze wel betaald zijn. Daarnaast ligt er meteen een restaurantje bij, dat ook strandstoelen en pedalo’s op zee verhuurt. Een bijkomend leuk extraatje is Aquarama. In dit zwembad kan je enkele glijbanen vinden, vlak naast de zee. Je kan er daarnaast ook terecht voor enkele goedkope tussendoortjes.

Heel leuk aan het strand van le Grau du Roi is het feit dat je honderden meters diep de zee in kunt. De zeebodem kent namelijk ontzettend weinig verval. Daardoor kan je op een veilige manier relatief diep de zee in trekken. Ook leuk zijn de gratis douches die overal aan de zeedijk te vinden zijn. Het ijskoude water moet je er wel bijnemen. Openbare toiletten zijn er trouwens niet aan het strand.

Appartement 10 pièces - 10 à 10 personnes Vue Mer | LE GRAU DU ROI - appartement le grau du roi

Appartement 10 pièces – 10 à 10 personnes Vue Mer | LE GRAU DU ROI – appartement le grau du roi | appartement le grau du roi

Image Source: letsgrau.com

Le Grau du Roi heeft nog heel wat meer te bieden dan enkel restaurantjes en toeristenwinkels. De bekendste toeristische attractie is wellicht Seaquarium. De Franse versie van Sea Life zeg maar. Je kan er onder andere de grootste collectie aan haaien vinden van Frankrijk. Maar ook een echte ‘oceaantunnel’ zoals in Sea Life. Seaquarium is het gehele jaar open en kan vlak bij het strand gevonden worden, op een kilometertje van het toeristische centrum.

Een ander leuk uitje is Babyland. Dit kleine pretparkje ligt vlak naast Seaquarium in le Grau du Roi. De naam zegt het al; Babyland is op maat van de allerkleinsten. Er staat een achtbaantje, een boomstambaan en een draaimolen. En dan heb je het wel zo’n beetje gehad. Toch kunnen kleine kinderen zich makkelijk een namiddag amuseren in Babyland. Er is tevens een plonsbad met een glijbaan voor de allerkleinsten.

Voor tieners is er dan weer Amigoland. Dit verkoopt zichzelf graag als een pretpark, maar is in feite een grote kermis. De attracties staan de hele zomer op dezelfde plaats en vormen zo een soort van ‘zomerpretpark’. Ze dienen wel apart betaald te worden natuurlijk. Wel jammer is dat Amigoland pas open gaat rond 20:00 uur. Voor jonge kinderen is er dan ook niet veel te vinden, wel zijn er enkele leuke grote attracties.

READ  15 twijfels die u moet verduidelijken over Diy Interior Decor | diy interieur

Le Grau du Roi is een klein toeristenstadje in het zuiden van Frankrijk. Er zijn tal van winkeltjes te vinden, zoals je dat ook verwacht van een toeristisch stadje in het zuiden van Europa. Daarbij horen natuurlijk ook heel wat bars en restaurantjes. De prijzen zijn overal zeer schappelijk en zeker aan de haven is het eten erg lekker. We kunnen de verse visschotels hier absoluut aanraden.

Le Grau du Roi is gelegen in de bekende Camargue-regio. Dicht bij het strand, maar ook net zo bekend om haar vele moerasgebieden, rivierendelta’s en meren. Wil je deze wildernis ontdekken? Dan raden wij je geen riviercruise aan. Kies liever voor een ritje in een huifkar of ga op pad met een 4×4. Voor wie kleine kinderen heeft maar één tip; ga gewoon naar een dierentuin, zoals le Petit Paradis.

Toeristische attracties en bezienswaardigheden zijn er in overvloed in le Grau du Roi. Het is niet voor niets één van de meest populaire badsteden in Frankrijk. Zo kunnen we Seaquarium aanraden, ook met kleine kinderen. Babyland is ook erg leuk en makkelijk te combineren met het eerder genoemde aquarium. Wil je wat meer actie? Ga dan zeker de Jumbo Jet-achtbaan checken in Amigoland.

Location Grau du Roi | Location saisonnière Le Grau du Roi ... - appartement le grau du roi

Location Grau du Roi | Location saisonnière Le Grau du Roi … – appartement le grau du roi | appartement le grau du roi

Image Source: grauduroilocation.com

Wij hebben het er allemaal zo’n beetje gezien en er van genoten. Maar geen van alle ‘attracties’ gaf ons een groot wauw-gevoel. Het is erg leuk om een keer geweest te zijn, maar niet de moeite waard om opnieuw te passeren. Maar laat dat je vooral niet afschrikken bij het plannen van jouw vakantie naar le Grau du Roi, of elders in Frankrijk.

Advertentie

8 gedachten die je hebt als Appartement Le Grau Du Roi nadert | appartement le grau du roi – appartement le grau du roi
| Allowed for you to our blog, on this period I am going to show you regarding keyword. And now, this is the very first impression:

Grand Appartement 10 pièces 10 personnes - Face et vue sur mer | LE ... - appartement le grau du roi

Grand Appartement 10 pièces 10 personnes – Face et vue sur mer | LE … – appartement le grau du roi | appartement le grau du roi

Image Source: letsgrau.com

What about picture preceding? is actually of which wonderful???. if you feel so, I’l d teach you some image again beneath:

So, if you’d like to get the fantastic photos about (8 gedachten die je hebt als Appartement Le Grau Du Roi nadert | appartement le grau du roi), press save button to save these pics in your laptop. These are prepared for save, if you’d prefer and want to take it, just click save logo in the article, and it will be instantly downloaded to your computer.} Finally if you want to gain new and latest image related with (8 gedachten die je hebt als Appartement Le Grau Du Roi nadert | appartement le grau du roi), please follow us on google plus or bookmark this page, we attempt our best to give you daily update with all new and fresh images. We do hope you enjoy staying here. For most upgrades and latest news about (8 gedachten die je hebt als Appartement Le Grau Du Roi nadert | appartement le grau du roi) graphics, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark section, We try to present you up-date regularly with all new and fresh graphics, like your browsing, and find the perfect for you.

Thanks for visiting our website, articleabove (8 gedachten die je hebt als Appartement Le Grau Du Roi nadert | appartement le grau du roi) published .  At this time we’re pleased to declare we have discovered an incrediblyinteresting contentto be reviewed, that is (8 gedachten die je hebt als Appartement Le Grau Du Roi nadert | appartement le grau du roi) Many people attempting to find specifics of(8 gedachten die je hebt als Appartement Le Grau Du Roi nadert | appartement le grau du roi) and certainly one of these is you, is not it?

Vente appartement à LE GRAU DU ROI (10) | CENTURY 10 - appartement le grau du roi

Vente appartement à LE GRAU DU ROI (10) | CENTURY 10 – appartement le grau du roi | appartement le grau du roi

Image Source: century21.fr

Location appartement résidence Grand Large Grau du Roi, vue sur mer - appartement le grau du roi

Location appartement résidence Grand Large Grau du Roi, vue sur mer – appartement le grau du roi | appartement le grau du roi

Image Source: grauduroilocation.com

More Fruit Decoratie