5 Dingen Die Je Moet Doen In Lavabo Corian | Lavabo Corian

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Na een lange werkdag gaan we vaak op zoek naar ontspanning. En dan is relaxen in een lekker warm bad één van de grootste vormen van genot. Maar wat kost een bad ongeveer?

Labavo Corian Mod Aries - Buy Lavabo Corian,Encimera Corian,Encimera Corian Dupont Product on Alibaba.com - lavabo corian | lavabo corian

Labavo Corian Mod Aries – Buy Lavabo Corian,Encimera Corian,Encimera Corian Dupont Product on Alibaba.com – lavabo corian | lavabo corian

Image Source: alicdn.com

Lavabo Encimera suspendido de Corian - lavabo corian | lavabo corian

Lavabo Encimera suspendido de Corian – lavabo corian | lavabo corian

Image Source: xn--todobao-9za.es

Encimera de lavabo de Corian® ARCO by Antonio Lupi Design ... - lavabo corian | lavabo corian

Encimera de lavabo de Corian® ARCO by Antonio Lupi Design … – lavabo corian | lavabo corian

Image Source: pinimg.com

Encimera Con 5 Lavabo En Corian Mod. Luna - Buy Encimera Corian,Lavabo Corian,Corian By Dupont Product on Alibaba.com - lavabo corian | lavabo corian

Encimera Con 5 Lavabo En Corian Mod. Luna – Buy Encimera Corian,Lavabo Corian,Corian By Dupont Product on Alibaba.com – lavabo corian | lavabo corian

Image Source: alicdn.com

Een bad uit acryl is het goedkoopst en dekt zo’n 90% van de markt.

Een vrijstaand bad is duurder omwille van het productieproces. Het bestaat uit één geheel zonder naden.

Vrijstaande baden worden meestal gecombineerd met vrijstaande kranen, wat een stuk duurder is dan een standaard opbouwkraan.

Een ingebouwd bad wordt in een kader gelegd. Voor de afwerking van dat kader kan je kiezen voor verschillende materialen: tegels, hout, acrylplaten, pultiplex met een toplaag acryl, laminaat…

Verschillende factoren bepalen de prijs van je bad. De materiaalkeuze, de grootte, het design, eventuele opties, het beslag… Samen met Linda Goossens (Ideal Standard) en Kathy Maebe (Van Marcke) zetten we de voornaamste prijsbepalers voor jou op een rij.

Een van de belangrijkste prijsbepalers van een bad is de materiaalkeuze. Baden heb je in drie materialen. Acryl dekt zo’n 90 % van de markt. Maar je hebt ook baden uit geëmailleerde staalplaat en uit solid surface, ook wel bekend als corian.

READ  Je Zult Deze Bizarre Waarheid Van Fauteuil Crapaud Prune Nooit Geloven Fauteuil Crapaud Snoeien

Een bad uit acryl is het goedkoopst”, legt Kathy Maebe van Van Marcke uit. “Een bad uit staalplaat is wat duurder, maar beter bestendig tegen krassen. Het houdt de warmte ook langer vast. Een bad uit solid surface is het duurst. Het bestaat uit in de massa gekleurd gesteente en is dus een zeer duurzaam materiaal.”

“Ook de dikte van het materiaal speelt mee”, geeft Linda Goossens van Ideal Standard mee. “Bij ons werken we met acryl baden van 4 mm dik. In sommige doe-het-zelfzaken vind je baden die goedkoper zijn, maar die zijn meestal ook dunner. Hoe dikker het acryl, hoe beter de warmte van het badwater behouden blijft.”

Hier onderscheiden we twee soorten baden: een ingebouwd en een vrijstaand bad. “Een vrijstaand bad is duurder omwille van het productieproces”, vertelt Kathy Maebe. “Het bestaat uit één geheel zonder naden. Bovendien heb je voor een vrijstaand bad ook meer acryllagen nodig.” Linda Goossens pikt in: “Er is ook gewoon veel meer vraag naar inbouwbaden. En baden die bedoeld zijn voor massaproductie doen de prijs natuurlijk dalen.”

Ben je helemaal gewonnen voor een vrijstaand bad? Hou er dan wel rekening mee dat de instaphoogte hoger is. Best mee inrekenen met het oog op kindjes en jezelf op je oude dag.

Baden heb je in allerlei maten en vormen. “Courante maten zullen in verhouding goedkoper zijn dan weinig gevraagde afmetingen,” weet Goossens. “De meest courante maten zijn 180 x 80 cm voor een duobad en 170 x 75 cm voor een monobad. Daar is Kathy Maebe het mee eens: “Maar je hebt ook baden van een meter breed of twee meter lang. Hoe groter het bad, hoe hoger de prijs.”

READ  11 Mind Numbing Feiten over Solden Appartement 11 Personen | solden appartement 11 personen

Ook qua vorm heb je heel wat keuze. Een rechthoekig bad komt vaak voor, net zoals de variant met ronde kanten. Al bestaan er ook ronde baden en hoekbaden, of zelfs zeshoeken. Logisch is dat dit soort baden met een meerprijs komen.

Er bestaan allerlei extra’s die relaxen in bad tot een hoger niveau tillen. Massagestralen bijvoorbeeld, of hydrotheraphie en bubbels. “De mogelijkheid bestaat zelfs om deze opties te combineren”, zegt Kathy Maebe. “Maar daar komt natuurlijk wel een meerprijs bij kijken. Voor een massagesysteem bij ons mag je beginnen tellen op zo’n 1.865 euro, exclusief btw.

Zeker niet onbelangrijk: het kraanwerk. De prijs van de kraan varieert naargelang het binnenwerk van de kraan, de kleur, de vorm,… noem maar op. “We maken een onderscheid tussen mengkranen en thermostatische kranen”, legt Linda Goossens uit. “Die laatste is veiliger, waterbesparend en de temperatuur is eenvoudiger te regelen.”

Er zijn drie soorten kranen: opbouwkranen, inbouwkranen en vrijstaande kranen. “Opbouwkranen zijn het goedkoopst”, vult Kathy Maebe aan. “Vrijstaande baden worden meestal gecombineerd met vrijstaande kranen, die een stuk duurder zijn dan een standaard opbouwkraan. Bij ons heb je al een mengkraan van 650 euro exclusief btw, maar je hebt er ook die 2.000 euro of meer kosten, afhankelijk van het merk.”

READ  7 Geheimen Die U Niet Wilt Weten Over Lavabo En Corian | Lavabo En Corian

Een ingebouwd bad wordt in een kader gelegd. Voor de afwerking van dat kader kan je kiezen voor verschillende materialen: tegels, hout, acrylplaten, multiplex met een toplaag acryl, laminaat… De prijs varieert afhankelijk van de keuze die je maakt.

Hoeveel je betaalt voor het plaatsen van je bad? Dat hangt er vanaf. “Gaat het om een nieuwbouw of een renovatie, bijvoorbeeld”, vertelt Kathy Maebe. “En hoe zit het met de leidingen? Als er onvoorziene problemen opduiken, duurt de installatie natuurlijk langer. Het is dus moeilijk er een prijs op te plakken. Loopt het van een leien dakje, dan heeft de installateur misschien tien uur nodig. Maar het kan ook twee dagen in beslag nemen.” In elk geval: per werkman betaal je gemiddeld 40 euro per werkuur.

Voor een standaard ingebouwd bad van 180 x 80 cm in acryl mag je beginnen tellen op zo’n 325 euro, inclusief een ingebouwde kraan en potenset mag je rekenen op 550 euro. Een vrijstaand bad in dezelfde afmetingen en hetzelfde materiaal kost inclusief vrijstaande kraan begin je te tellen vanaf 2.250 euro.

Kies je voor een duurder materiaal, speciale maten en vormen, een design kraan of speciale opties? Dan loopt de teller al snel op. Voor een ingebouwd bad in geëmailleerde staalplaat, zonder toebehoren, begint de prijs voor een bad van 180 x 80 cm bijvoorbeeld al vanaf 500 euro.

Deze prijzen zijn exclusief kader, plaatsing en btw. Koop je een bad voor jouw nieuwbouwwoning? Dan betaal je 21 % btw. Maar is je woning ouder dan 10 jaar en renoveer je je badkamer? Dan geniet je het verlaagde btw-tarief van 6%.

5 Dingen Die Je Moet Doen In Lavabo Corian | Lavabo Corian – lavabo corian
| Allowed in order to the weblog, within this period I am going to explain to you concerning keyword. And after this, this can be a very first image:

ANTONIO LUPI SLOT LAVABO IN CORIAN - TattaHome - lavabo corian | lavabo corian

ANTONIO LUPI SLOT LAVABO IN CORIAN – TattaHome – lavabo corian | lavabo corian

Image Source: tattahome.com

More Fruit Decoratie