3 Welke Kleur Gordijnen Die Veel Te Ver Was Gegaan | Welke Kleur Gordijnen

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Enkele sponsoren van de Haagse intocht van Sinterklaas trekken zich terug omdat het kinderfestijn wordt ontsierd door de deelname van blackface Pieten. In tegenstelling tot het Sinterklaasjournaal en andere grote steden wil Den Haag het feest nog niet geschikt maken voor alle kinderen. Kick Out Zwarte Piet heeft alle sponsoren schriftelijk benaderd om hen op die misstand te wijzen.

Alles over gordijnen: welke kleur kies je? - Berg&Berg - welke kleur gordijnen | welke kleur gordijnen

Alles over gordijnen: welke kleur kies je? – Berg&Berg – welke kleur gordijnen | welke kleur gordijnen

Image Source: bergenberg.nl

Alles over gordijnen: welke kleur kies je? - Berg&Berg - welke kleur gordijnen | welke kleur gordijnen

Alles over gordijnen: welke kleur kies je? – Berg&Berg – welke kleur gordijnen | welke kleur gordijnen

Image Source: bergenberg.nl

De actiegroep ziet zich gedwongen in Den Haag te gaan demonstreren tegen het vasthouden aan de racistische aspecten van de traditie. “Daarbij zullen we speciaal aandacht schenken aan de sponsoren van het feest in deze achterhaalde vorm”, merken ze in de brief op.

Omroep West meldt:

De organisator is niet gelukkig met de actie. Hij vindt het jammer dat KOZP hem niet heeft benaderd want “dan hadden we kunnen samenwerken. We hebben begrip voor hun standpunt, maar op deze manier ontstaat er onbegrip en dat vind ik ontzettend verdrietig.” KOZP stelt dat de organisatie wel degelijk ook een mail heeft gekregen.

READ  Waarom Wordt Fauteuil Bureau Cuir Noir Als Onderschat Beschouwd? | Fauteuil Bureau Cuir Noir

Doordat er minder geld beschikbaar is wordt er dit jaar geen snoep uitgedeeld aan de wel aanwezige kinderen. KOZP zegt inmiddels ‘talloze bedreigingen’ te hebben ontvangen.

In het Haagse museum Meermanno is een tentoonstelling geopend over achterhaalde tradities. Er zijn tal van boeken met een racistische, istische of antisemitische inhoud te zien die ooit populair waren maar waarvan inmiddels duidelijk is dat ze echt niet kunnen. Misschien dat zo het voortschrijdend inzicht ook bij het conservatieve deel van de Haagse bevolking indaalt.

cc-foto: Roel Wijnants

3 Welke Kleur Gordijnen Die Veel Te Ver Was Gegaan | Welke Kleur Gordijnen – welke kleur gordijnen
| Encouraged to my personal blog site, on this moment I am going to teach you about keyword. And after this, this can be a first impression:

Help, ik wil nieuwe gordijnen! - Wonen&Co - welke kleur gordijnen | welke kleur gordijnen

Help, ik wil nieuwe gordijnen! – Wonen&Co – welke kleur gordijnen | welke kleur gordijnen

Image Source: wonenenco.nl

More Fruit Decoratie