11 dingen die niemand je over Flanel Dekbed heeft verteld | flanel dekbed

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Zoon Mitch Smulders (26) was voorbestemd om als vierde generatie het marktkoopmansbedrijf Smulderstextiel voort te zetten. Tot zijn zestiende ging hij enthousiast mee met zijn vader om hun kraam met beddengoed, tafellinnen en strandlakens op verschillende Zeeuwse markten op te bouwen en hun waren aan de man te brengen. Dat hij begon aan de opleiding detailhandel aan het ROC was dan ook een logische stap. Toen hij veel tijd over bleek te hebben besloot hij in 2006 eens te proberen wat van de voorraad in zijn vaders garage via Marktplaats te verkopen. De online verkoop werd een hit.

Beddinghouse Moreland flanel dekbedovertrek - flanel dekbed

Beddinghouse Moreland flanel dekbedovertrek – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: smulderstextiel.nl

Nu, tien jaar later, staat Mitch Smulders in een enorm magazijn in het Zeeuwse Kapelle te wijzen naar stellages vol kussens, dekbedden, lakens en dekbedovertrekken. Voor kinderen zijn overtrekken met de Minions op het moment erg populair, vertelt hij. Voor volwassenen is beddengoed met bloemen en frisse kleuren gewild. „In de winter verkopen we juist weer veel flanel.”

De omzet van Smulderstextiel.nl groeide in 2015 met 60 procent naar 5 miljoen euro. En het eerste kwartaal van 2016 laat zelfs een nog hogere omzetgroei zien. Dat is uitzonderlijk in een tijd waarin retailers het over het algemeen juist vreselijk moeilijk hebben en zelfs omvallen, zoals bijvoorbeeld V&D (62 warenhuizen, 8.000 werknemers), Miss Etam (195 vestigingen, 2.200 werknemers) en Schoenenreus (260 vestigingen, 750 werknemers).

De geschiedenis van Smulderstextiel begint in 1927 in Eindhoven. De overgrootouders van Mitch kochten een bakfiets waarmee ze deuren langs gingen om onderjurken en petticoats te verkopen. De zaken gingen goed en ze besloten een winkel te openen. Maar dat beviel slecht, want bereik is klein met een winkel, ontdekten ze. Ze sloten hun winkelpand en gingen met hun textiel de markt op. Elke dag een andere.

Mitch’ opa en oma namen de kraam over. In de zomers – als er weinig te doen was op de Eindhovense markten – gingen ze zes weken op vakantie naar Zeeland. Dan namen ze hun producten mee om dat twee dagen per week op Zeeuwse markten te verkopen. De zaken in Zeeland liepen zo goed, dat ze uiteindelijk besloten naar Zeeland te verhuizen.

„Ik ben zowat op de markt geboren”, vertelt Mitch’ vader Henry (56) die naar het magazijn is gekomen om te poseren voor de foto.

Beddinghouse Edmonton flanel dekbedovertrek - flanel dekbed

Beddinghouse Edmonton flanel dekbedovertrek – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: smulderstextiel.nl

READ  19 vragen om te stellen bij Diy Decor Home | diy decor thuis

„Ik lag als baby in een reiswieg te slapen onder de kraam en stond vanaf mijn zestiende zelf op de markt. Precies zoals mijn broer Laurens en zijn zoon. Ik ging er blind vanuit dat het met Mitch niet anders zou gaan.”

Met hulp van zijn vader liet Mitch in de loop van 2006 een eigen webwinkeltje bouwen. „Ik was toen blij met vijf bestellingen per week.” In de serre van zijn ouders richtte hij een werkplek in. Daar pakte hij pakketjes in die hij vervolgens naar het postkantoor bracht.

Langzaam, maar gestaag groeide het aantal bestellingen. In 2011 nam hij zelfs een werknemer aan. In 2012 verhuisden ze samen vanuit de ouderlijke serre naar een heus kantoor. Vanaf dat moment ging het hard. Al snel hadden ze te weinig opslagruimte en moesten ze er een pand bij huren. Eind 2015 verhuisden ze naar het huidige pand in Kapelle.

Inmiddels werken er bij Smulderstextiel.nl 45 werknemers. Nee, Mitch vindt het niet ingewikkeld dat hij zo jong al leiding moet geven aan zo veel mensen. „Wat helpt: de gemiddelde leeftijd is hier 28 jaar.” Het afgelopen jaar werden er 120.000 pakketjes verstuurd. „Op drukke dagen in december zijn het er 2.000, op rustige in de zomer 400.”

Maar wat is nou het geheim van het familiebedrijf? Zoon Mitch: „We waren er vrij vroeg bij als het gaat om internet. We hebben onze service steeds geprobeerd te verbeteren. Eerst kon je tot 17.00 uur bestellen en dan had je het de volgende dag in huis, nu kan dat zelfs tot 24.00 uur ’s nachts. Om die belofte waar te kunnen maken, heb je veel voorraad nodig. We verkopen 12.000 verschillende artikelen. Daarvan hebben we 90 procent op voorraad.”

Walra Winter Flourish flanel dekbedovertrek - flanel dekbed

Walra Winter Flourish flanel dekbedovertrek – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: smulderstextiel.nl

Tekst gaat verder onder de video.

Vader Henry: „Toen Mitch met internet begon, zag ik meteen kansen. Je bereik is online zo veel groter. Ik vind het nog steeds ongelofelijk dat een pakketje hier ’s nachts het PostNL-busje ingaat en dan de volgende dag in Groningen wordt bezorgd. Veel winkeliers klagen alleen maar. Dan denk ik: verzin dan iets, want dat is ondernemen. Tweeverdieners hebben tegenwoordig geen tijd meer om overdag zomaar even de stad in te gaan.”

Tot een jaar geleden stond vader Henry nog op de markt. En op mooie dagen als deze, mist hij de markt ook wel. Aan de andere kant was hij na 38 jaar marktkoopman te zijn geweest wel toe aan een nieuwe uitdaging. En ze kunnen zijn ervaring hier goed gebruiken, want hij zegt altijd: „Als je op de markt iets kunt verkopen, dan kun je dat overal.” Van zijn kennis van de doelgroep – voornamelijk vrouwen tussen de dertig en zestig jaar oud met een bovenmodaal inkomen – wordt bij de inkoop en bij de inrichting van de website dankbaar gebruikgemaakt.

READ  Vijf snelle tips over Appartement A Louer Uccle Pas Cher | appartement a louer uccle pas cher

Neef Martin (42), de zoon van Henry’s broer Laurens, staat nog wel altijd op de markt met de kraam die hij van zijn vader heeft overgenomen. Deze donderdag in Middelburg kan Martin het werk in zijn eentje nauwelijks aan. Verderop klinkt een draaiorgel, tegenover geuren verse broodjes, kazen, aardbeien. Natuurlijk heeft hij erover gedacht te stoppen toen de online verkoop van het gezamenlijke familiebedrijf zo’n vlucht nam, zegt hij.

„Maar de wortels van de firma liggen hier. We staan al zo lang op de markt. Ik ben een koopman. De markt is als een kleine familie. Daarbij is het moeilijk een kraam op te geven die zo goed loopt.”

flanel dekbedovertrek 12 x 12 cm - flanel dekbed

flanel dekbedovertrek 12 x 12 cm – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: hema.com

Als klanten in zijn kraam niets van hun gading vinden, verwijst Martin ze naar de website. Online klanten kunnen producten thuis laten bezorgen of zijn kraam gebruiken als afhaalpunt. Soms draaien de dames die de teksten schrijven bij de producten op de website een dagje mee in Martins kraam. Zo horen ze wat klanten belangrijk vinden en waar ze juist op afknappen.

tweet

’s Avonds, als Martin zijn voorraad aanvult in het magazijn van Smulderstextiel.nl in Kapelle, helpt hij op drukke momenten bij het inpakken van pakketjes. „We zijn groot geworden omdat we allemaal ons best deden, zonder naar uren te kijken.”

Eenmaal terug op kantoor vertelt Mitch dat Smulderstextiel.nl vorig jaar fors heeft geïnvesteerd in naamsbekendheid door onder andere de televisieprogramma’s All You Need is Love en Chantal Blijft Slapen te sponsoren. Een grote concurrent was de V&D. Het faillissement van dit warenhuis biedt, hoe wrang ook, nieuwe ruimte. Overgebleven concurrenten zijn niet zozeer Hema en Ikea – die zitten in een lager prijssegment – als wel Wehkamp en Media Al is Media sinds kort ook een verkooppunt voor het familiebedrijf. Dat heet dan shop-in-shop. Dan staat er op de Media dit product wordt u aangeboden door Smulderstextiel.nl. Zo is het de kunst steeds goed in te spelen op de bewegelijke online markt.

READ  Zeven Dingen Om Te Vermijden In Fauteuil Scandinave Design | Fauteuil Scandinave Ontwerp

Nu gaat driekwart van wat online wordt besteld naar Nederland en een kwart naar België. In de toekomst zou Mitch graag in meer landen beddengoed willen leveren. Toch is dat ingewikkelder dan het lijkt, legt hij uit. „Want in Duitsland hebben ze grotere kussenslopen dan in Nederland. En in Engeland juist weer smallere.”

Beddinghouse Wigmore flanel dekbedovertrek - flanel dekbed

Beddinghouse Wigmore flanel dekbedovertrek – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: smulderstextiel.nl

11 dingen die niemand je over Flanel Dekbed heeft verteld | flanel dekbed – flanel dekbed
| Allowed to be able to our blog, in this particular moment I’ll show you about keyword. And after this, this can be the very first impression:

Gunmar flanel dekbedovertrek - flanel dekbed

Gunmar flanel dekbedovertrek – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: beddengoed.expert

Why not consider image over? is actually that amazing???. if you feel so, I’l l explain to you some photograph again underneath:

So, if you’d like to acquire these fantastic photos about (11 dingen die niemand je over Flanel Dekbed heeft verteld | flanel dekbed), simply click save link to store these photos to your pc. They’re prepared for down load, if you’d prefer and want to obtain it, just click save logo in the page, and it’ll be instantly down loaded to your desktop computer.} Finally if you want to have new and latest picture related with (11 dingen die niemand je over Flanel Dekbed heeft verteld | flanel dekbed), please follow us on google plus or bookmark this website, we attempt our best to present you regular up grade with all new and fresh shots. We do hope you like staying right here. For many updates and recent information about (11 dingen die niemand je over Flanel Dekbed heeft verteld | flanel dekbed) graphics, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark area, We attempt to provide you with update periodically with all new and fresh pictures, like your exploring, and find the best for you.

Thanks for visiting our website, contentabove (11 dingen die niemand je over Flanel Dekbed heeft verteld | flanel dekbed) published .  Nowadays we are pleased to declare that we have found a veryinteresting nicheto be discussed, that is (11 dingen die niemand je over Flanel Dekbed heeft verteld | flanel dekbed) Many individuals trying to find details about(11 dingen die niemand je over Flanel Dekbed heeft verteld | flanel dekbed) and of course one of these is you, is not it?

Heckett Lane flanellen dekbedovertrek Derland (grijs) - flanel dekbed

Heckett Lane flanellen dekbedovertrek Derland (grijs) – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: textielhuis.nl

Heckett Lane flanellen dekbedovertrek Choo (wit) - flanel dekbed

Heckett Lane flanellen dekbedovertrek Choo (wit) – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: textielhuis.nl

s Winters warm met een flanel dekbedovertrek - Hipdekbedovertrek - flanel dekbed

s Winters warm met een flanel dekbedovertrek – Hipdekbedovertrek – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: webshopapp.com

Dekbedovertrek flanel kopen? v.a €1112,1112! | Fine112Sleep - Fine112Sleep.nl - flanel dekbed

Dekbedovertrek flanel kopen? v.a €1112,1112! | Fine112Sleep – Fine112Sleep.nl – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: webshopapp.com

Dekbedovertrek Day Dream Flanel Dex Grijs | Bed-mode.nl - flanel dekbed

Dekbedovertrek Day Dream Flanel Dex Grijs | Bed-mode.nl – flanel dekbed | flanel dekbed

Image Source: bed-mode.nl

More Fruit Decoratie